Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V Cortine vyrastie nová bobová dráha pre ZOH 2026

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Mala by byť vytvorená ako súčasť športového areálu s názvom Sliding Centre, kde by sa mali uskutočniť preteky v boboch, paraboboch, sánkovaní a skeletone.

Miláno 19. januára (TASR) - Pre potreby zimných olympijských hier 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo sa v júli začne výstavba novej bobovej dráhy. Vládny komisár a výkonný riaditeľ spoločnosti Milano-Cortina 2020-2026 vo štvrtok uviedol, že Taliani nevyužijú bobovú dráhu v Igls pri Innsbrucku.

Luigivalerio Sant'Andrea vysvetlil, že problém sú príliš vysoké náklady na renováciu, keďže bobová dráha v Igls by sa dala využívať až po renovácii, čo by si vyžiadalo náklady vo výške 50 miliónov eur. Sant'Andrea tiež vylúčil využitie bobovej dráhy v Cesane v Piemonte v severnom Taliansku, ktorú postavili pred ZOH 2006 v Turíne, pretože ani tá už nie je použiteľná.

V Cortine má teraz vyrásť nová bobová dráha. Mala by byť vytvorená ako súčasť športového areálu s názvom Sliding Centre, kde by sa mali uskutočniť preteky v boboch, paraboboch, sánkovaní a skeletone. Práce na nej by sa mali začať najneskôr v júli. Talianska vláda na zimné hry uvoľnila celkovo 2,1 miliardy eur.