Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V desaťgólovom zápase prehral Zvolen proti Spišskej Novej Vsi 4:6

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spišiakom vyšla prvá tretina, už v 2. min sa ujali vedenia zásluhou presilovkového gólu Beaudryho, ktorý dorazil do siete puk odrazený od mantinelu.

Zvolen 5. decembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen prehrali v nedeľnom dueli 23. kola Tipos extraligy na domácom ľade s HK Spišská Nová Ves prekvapujúco 4:6. Úradujúci majster dokázal vyrovnať z 1:4 na 4:4, no koncovku zápasu nezvládol, víťazný gól a svoj druhý v stretnutí strelil v 48. minúte Matej Giľák. Spišiaci potvrdili zlepšenú formu, vybojovali tretie víťazstvo za sebou.

Spišiakom vyšla prvá tretina, už v 2. min sa ujali vedenia zásluhou presilovkového gólu Beaudryho, ktorý dorazil do siete puk odrazený od mantinelu. Hostia sa potom ubránili v dvoch oslabeniach a v 11. mohli pridať druhý gól, no v prečíslení 3 na 1 Rapáč namieril iba do ramena Rahma. HKM sa dočkal vyrovnania v 13. min po strele Kubku a teči Jedličku, no do kabín išli s tesným náskok predsa len Spišiaci, po vydarenej kombinácii sa presadil Salituro.

V úvode druhej dvadsaťminútovky hostia naďalej prekvapujúco dirigovali hru. Po góloch Majdána a Giľáka viedli už 4:1 a s domácimi to nevyzeralo dobre. Zvolenčania sa dokázali dostať späť do hry vďaka dvom využitým presilovkám. V 34. min prestrelil Melicherčíka švihom Roy a o dve minúty neskôr znížil na 3:4 strelou z prvej Leskinen.

Zvolen odštartoval tretiu tretiny náporom, s jasnou snahou o vyrovnanie. Veľkú šancu zahodil Mikúš, ale v 43. min už skóroval z dorážky Jedlička a v početnej výhode vyrovnal na 4:4. V 48. min však hostia predviedli peknú kombinačnú akciu, ktorá vyvrcholila gólom Giľáka a Spišiaci opäť viedli. To s domácimi zamávalo. HKM v závere vsadil všetko vabank, odvolal Rahma z bránky a skúsil to v šestici, no vyrovnanie mu to neprinieslo. Naopak Kuru do prázdnej bránky spečatil výsledok na koenčných 6:4.

Hlasy trénerov po zápase:

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: "Medzi úspechom a neúspechom je tenký ľad. Dnes si Spišská Nová Ves to víťazstvo zaslúžila, viac chcela, tlačila sa viac do bránky. Z našej strany to bolo dnes veľmi málo. Takáto facka asi bola potrebná. Súperovi sme toho príliš veľa dovolili."

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves: "Sme spokojní, dali sme šesť gólov kvalitnému súperovi s kvalitným brankárom. To nás teší. Musíme trochu popracovať na disciplíne, spravili sme strašne veľa faulov. Na to si musíme dať pozor, lebo súper dve presilovky už po asi štyroch sekundách využil. Mužstvo však v závere ukázalo charakter, za stavu 4:4 sme to zlomili na našu stranu. Bolo jasné, že kto dá piaty gól, tak zvíťazí, som rád, že sme to strhli na našu stranu."

HKM Zvolen - HK Spišská Nová Ves 4:6 (1:2, 2:2, 1:2)


Góly: 3. Jedlička (Kubka, Hraško), 34. Roy (Viedenský), 36. Leskinen (Roy, Krieger), 44. Jedlička (Kotvan, Mikúš) - 2. Beaudry (Tyczynski, Atwal), 18. Salituro (Giľák, Beaudry), 21. Majdan (Salituro), 32. Giľák (Salituro), 48. Giľák (Majdan, Salituro), 58. Kuru (Nieminen). Rozhodovali: Novák, Smrek - Bogdaň, Frimmel, vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

HKM Zvolen: Rahm - Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, S. Barcík - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskinen, Krieger, Pierog - Stupka, J. Mikúš, Saracino - Csányi, Marcinek, Török - Chlepčok

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík - Arwin, Petgrave, Romaňák, Beaudry, Malina, Ordzovenský, Chatrnúch - Majdan, Salituro, Giľák - Nieminen, Kuru, Rapáč - Hamráček, Tyczynski, Ščurko - Tomala, Vartovník, Vrábeľ