Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Šport

V extrémnom slalome obhájili tituly Foxová a Clarke

Austrálska vodná slalomárka Jessica Foxová vo finále žien v kategórii C1 na majstrovstvách sveta v nemeckom Augsburgu v nedeľu 31. júla 2022. Foto: TASR/DPA

Foxová vybojovala na tohtoročných MS premiérové zlato, ktoré pridala k dvom strieborným medailám z K1 a C1.

Augsburg 31. júla (TASR) - Austrálčanka Jessica Foxová získala v nedeľu svetový titul v extrémnom slalome. Kajakárka triumfovala s prehľadom a v nemeckom Augsburgu tak obhájila vlaňajšie zlato z Bratislavy.

Foxová vybojovala na tohtoročných MS premiérové zlato, ktoré pridala k dvom strieborným medailám z K1 a C1. V extrémnom slalome ju neovplyvnila ani rana od Britky Kimberley Woodsovej. Tá obsadila druhé miesto.

"Nemôžem tomu uveriť, v tejto disciplíne je to vždy boj. Našťastie mám dobrú prípravu a kontakt mi veľmi neublížil," uviedla v televíznom vysielaní deväťnásobná majsterka sveta. Pódium doplnila Andorrčanka Monica Doriová, ktorá získala pre svoju krajinu prvý cenný kov zo svetového šampionátu.

Spomedzi mužov triumfoval Brit Joseph Clarke pred Anatolem Delassusom z Francúzska a domácim Stefanom Hengstom. "Úžasný pocit, chcem poďakovať divákom, boli fantastickí. V náročnom finále som využil poctivú prípravu, všetci do toho dali všetko," povedal Clarke, ktorý si tak napravil chuť z K1 a tak isto obhájil titul z Bratislavy.

Zo Slovákov sa dostal najďalej Martin Halčin – v semifinále urobil chybu na tretej prekážke. Eliška Mintálová a Zuzana Paňková skončili vo štvrťfinále, pričom prvá menovaná stratila výhodnú pozíciu po tom, ako sa prevrátila v závere trate.

MS vo vodnom slalome - finále:

Extrémny slalom - ženy:

1. Jessica Foxová (Aus.),
2. Kimberley Woodsová (V. Brit.),
3. Monica Doriová (Andorra),
4. Ana Satilová (Braz.) - chyba

muži:

1. Joseph Clarke (V. Brit.)
2. Anatole Delassus (Fr.),
3. Stefan Hengst (Nem.)
4. Dimitri Marx (Švaj.)