Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Guinei je štátny prevrat, marockí futbalisti uviazli v hoteli

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prevrat v krajine vedie armáda, ktorá údajne zadržala prezidenta Alphu Condého a obsadila vládnu štvrť.

Conakry 6. septembra (TASR) – Pondelkový duel futbalovej kvalifikácie MS 2022 Guinea – Maroko museli odložiť. Dôvodom je, že v západoafrickej krajine práve prebieha štátny prevrat.

Hráči Maroka do krajiny pricestovali a uviazli v hoteli v dejisku konania zápasu v hlavnom meste Conakry. „Sme v hoteli a celý deň sme počuli streľbu. Čakáme na povolenie presunúť sa na letisko. Lietadlo na nás čaká, cesta trvá 45-60 minút, no momentálne nemôžeme ísť," informoval pre L’Equipe tréner Maročanov Vahid Halilhodžič.

Hotel, v ktorom Maročania uviazli, sa nachádza oproti prezidentskému palácu v Conakry. Prevrat v krajine vedie armáda, ktorá údajne zadržala prezidenta Alphu Condého a obsadila vládnu štvrť.

„Hráči sú znepokojení, to je samozrejmé. Ja to zvládam lepšie. Som na podobné veci zvyknutý, žil som v Bosne. Treba počkať a uvidíme, ako sa to vyvinie. Dúfame, že sa vrátime do Maroka pred zotmením," upokojoval situáciu 68-ročný kouč, ktorý je najviac známy ako bývalý tréner Alžírčanov, s ktorými postúpil na MS 2014 v Brazílii do osemfinále.