Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V hale Daugava odstránili nedostatky, rozhodne sa o jej bezpečnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Tréningovú halu v Rige mali Lotyši uviesť do prevádzky v polovici marca, tento termín sa však stále posúva.

Riga 13. mája (TASR) - Štátny hasičský a záchranný zbor (SFRS) v Lotyšsku po opätovnej inšpekcii dospel k záveru, že väčšinu nedostatkov v požiarnej bezpečnosti v tréningovej hale Daugava odstránili. Minulý víkend v nej mali začať vyrábať ľad, ale proces zastavil SFRS, pretože hala stále nespĺňala bezpečnostné kritériá. Konečné rozhodnutie si však bude vyžadovať opätovný príchod inšpektorov.

Tréningovú halu v Rige mali Lotyši uviesť do prevádzky v polovici marca, tento termín sa však stále posúva. Minulý víkend v nej mali začať vyrábať ľad. Lotyši medzitým pripravili náhradný variant. Podľa šéfa organizačného výboru MS Edgarsa Bunciša sa už rozbehli prípravy na využitie haly Volvo, v ktorej sú k dispozícii dve ľadové plochy. Od hlavných arén Riga a Olympijského športového centra je však vzdialená 20 kilometrov, čo by značne narušilo zachovanie "bubliny".

Bunciš ešte predtým uviedol, že situácia s dokončením tréningovej haly Daugava je kritická. Povedal tiež, že organizátori stále veria v zázrak, že sa hala dokončí načas. "V stredu a vo štvrtok navštívili halu inšpektori SFRS a dospeli k záveru, že veľkú časť nedostatkov, ktoré predtým zistili, sa podarilo odstrániť. V najbližšom čase SFRS rozhodne, či spĺňa požiadavky požiarnej bezpečnosti," uviedla hovorkyňa SFRS Agrita Vitolaová pre lotyšské médiá.