Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V hľadisku na Australian Open zakázali ruské a bieloruské vlajky

Ruský tenista Daniil Medvedev sa podpisuje na ruskú vlajku po víťazstve nad Američanom Marcosom Gironom v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 16. januára 2023 v Melbourne. Foto: TASR - AP

Organizátori zareagovali na incident zo zápasu medzi Ukrajinkou Katerynou Baindlovou a Ruskou Kamillou Rachimovovou, počas ktorého sedeli na tribúne fanúšikovia v tričkách s obrazom prezidenta Putina.

Melbourne 17. janára (TASR) - Na úvodnom tenisovom grandslame roka Australian Open zakázali v hľadisku ruské a bieloruské vlajky. Organizátori týmto spôsobom zareagovali na incident zo zápasu 1. kola dvojhry medzi Ukrajinkou Katerynou Baindlovou a Ruskou Kamillou Rachimovovou, počas ktorého sedeli na tribúne fanúšikovia s ruskou vlajkou a v tričkách s podobizňou prezidenta Vladimira Putina.

Ruskú zástavu bolo vidieť aj v aréne Roda Lavera počas duelu úvodného kola mužského singla medzi finalistom z uplynulých dvoch rokov Daniilom Medvedevom a Američanom Marcosom Gironom. "V areáli Melbourne Parku sú zakázane ruské a bieloruské vlajky. Náš pôvodný zámer bol, že fanúšikovia si ich môžu priniesť so sebou do hľadiska, no nemôžu ich použiť, aby nespôsobili rozruch. Po pondelňajšom incidente sme pristúpili k okamžitému zákazu," citovala agentúra AFP vyhlásenie predstaviteľov Austrálskej tenisovej federácie. Moskva označila zákaz za "neakceptovateľné spolitizovanie športu".