Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V kádri Španielov na finálový turnaj LN je aj 17-ročný Gavi Paez

Na snímke španielsky reprezentačný futbalový tréner Luis Enrique počas oficiálneho predstavenia v Las Rozas neďaleko Madridu 27. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Paez debutoval v prvom tíme Barcelony iba pred mesiacom proti Getafe.

Madrid 30. septembra (TASR) - Vo výbere španielskej futbalovej reprezentácie na finálový turnaj Ligy národov proti Taliansku je aj 17-ročný stredopoliar Barcelony Gavi Paez. Španieli sa s úradujúcim európskym šampiónom stretnú v Miláne v stredu, tri mesiace po semifinále EURO 2020. Víťaz sa vo finále LN stretne v Turíne 10. októbra s víťazom zápasu Francúzsko - Belgicko.

Paez debutoval v prvom tíme Barcelony iba pred mesiacom proti Getafe. "Možno niekto povie, že to je príliš skoro na to, aby sme ho nominovali, ale nepovolal by som ho, keby som si nebol istý, že to zvládne," citovala agentúra AP trénera Luisa Enriqueho. V kádri Španielska je aj 18-ročný krídelník Villarealu Yeremi Pino.

nominácia Španielska:



brankári: Unai Simon (Bilbao), David de Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton)
obrancovia: Cesar Azpilicueta, Marcos Alonso (obaja Chelsea), Pedro Porro (Sporting Lisabon), Eric Garcia (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Inigo Martinez (Bilbao), Pau Torres (Villarreal), Sergio Reguilon (Tottenham)
stredopoliari: Sergio Busquets, Pedri Gonzalez, Gavi Paez (všetci FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Koke (Atletico Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad)
útočníci: Ferran Torres (Manchester City), Pablo Sarabia (Sporting Lisabon), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Pablo Fornals (West Ham), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Yeremi Pino (Villarreal)