Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

V kajak krose na ME triumfovali Marxová a Clarke, Slováci bez finále

Na snímke slovenská reprezentantka Soňa Stanovská o semifinálovej jazde v kategórii C1 na majstrovstvách Európy slalomárov na divokej vode v slovinskom Tacene 3. júna 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovensko malo zastúpenie vďaka Eliške Mintálovej, Soni Stanovskej a Martinovi Halčinovi.

Tacen 16. mája (TASR) - Britský kajakár Joseph Clarke vyhral štvrtkové finále v kajak krose na majstrovstvách Európy v slovinskom Tacene. Medzi ženami získala zlato Švajčiarka Alena Marxová. Slovensko malo zastúpenie vďaka Eliške Mintálovej, Soni Stanovskej a Martinovi Halčinovi. Ani jeden však nepostúpil do finálovej štvorky.

Mintálová aj Stanovská skončili v semifinále. Zástupkyňa Slovenska v kajaku na tohtoročných olympijských hrách nezvládla prejazd cez "roll zone", na ktorej sa "eskimuje". Kolidovala s Poľkou Klaudiou Zwolinskou a uľahčili tak postup pre Stefanie Hornovú z Talianska a Camille Prigentovú z Francúzka. Tá bola nakoniec strieborná pred Britkou Nikitou Setchellou, ktorá postúpila z druhého semifinále na úkor Stanovskej. V súboji so slovenskou pretekárkou mala ostrejšie lakte na druhej prekážke.

Halčin absolvoval vo štvrtok len jedny preteky a taktiež mu robila problémy druhá prekážka. V súboji so súpermi ťahal za kratší koniec a nabral veľkú stratu. Z jeho štvrťfinále postúpil Švajčiar Jan Rohrer, ktorý bol nakoniec strieborný pred Davidom Llorentem zo Španielska.



Kajak kros - ME:

ženy - finále:


1. Alena Marxová (Švaj.), 2. Camille Prigentová (Fr.), 3. Nikita Setchellová (V. Brit.), 4. Stefanie Hornová (Tal.), ...semifinále: Eliška MINTÁLOVÁ, Soňa STANOVSKÁ (obe SR)

muži - finále:

1. Joseph Clarke (V. Brit.), 2. Jan Rohrer (Švaj.), 3. David Llorente (Šp.), 4. Benjamin Renia (Fr.), ...štvrťfinále: Martin HALČIN (SR)