Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

V Kanade vytvorili svetový rekord v dĺžke trvania hokejového zápasu

Na snímke hráči počas pokusu o vytvorenie svetového rekordu v dĺžke trvania hokejového zápasu 11. februára 2021 neďaleko Edmontonu. Štyridsať hráčov v kanadskej Alberte utvorilo svetový rekord v dĺžke hokejového stretnutia. Charitatívny zápas trval od 4. februára nepretržite viac ako 252 hodín a jeho cieľom bolo získať financie na výskum rakoviny. Foto: TASR/AP

Hokejistov neodradilo ani extrémne počasie, keď teplota dosiahla až 40 °C pod nulou a mráz bol taký silný, až spôsobil rozlomenie puku.

Sherwood Park 16. februára (TASR) - Štyridsať hráčov v kanadskej Alberte utvorilo svetový rekord v dĺžke hokejového stretnutia. Charitatívny zápas trval od 4. februára nepretržite viac ako 252 hodín a jeho cieľom bolo získať financie na výskum rakoviny. Desaťdňové podujatie vynieslo pre miestnu univerzitu približne 1,8 milióna dolárov.

Hokejistov neodradilo ani extrémne počasie, keď teplota dosiahla až 40 °C pod nulou a mráz bol taký silný, až spôsobil rozlomenie puku. Podľa organizátorov sa napokon stal víťazom "Tím nádej", ktorý zdolal "Tím liek" 2649:2528. "Títo hráči boli skutoční bojovníci, ale víťazmi sú pacienti," citovala agentúra AP jednu z organizátoriek Kate Gallagherovú.