Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V Kodani sa nepredstaví Vlček ani Gamsjägerová, Petrla verí v medailu

Na archívnej snímke športový riaditeľ Slovenskej kanoistiky Filip Petrla. Foto: TASR - Martin Baumann

Jedinou slovenskou kajakárkou vo výprave je talentovaná Mariana Petrušová, Lisu-Mariu Gamsjägerovú pripravili o účasť na MS problémy s chrbtom.

Kodaň 15. septembra (TASR) - Jedenásť slovenských rýchlostných kanoistov sa od štvrtka do nedele predstaví na MS v Kodani. Najväčším želiezkom v ohni bude v dánskej metropole štvorkajak na 500 m v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek, ktorý na ME v Poznani vybojoval striebro.

Na OH 2020 v Tokiu nahradil Zalku v lodi skúsený Erik Vlček a prispel k zisku cenného bronzu. "Erik po olympiáde ukončil túto sezónu. Dokázal sa výborne pripraviť na jej vrchol, za čo mu patrí veľké uznanie. V jeho veku ho nechceme preťažovať. V Kodani bude sedieť v káštvorke Csaba Zalka a naša loď by mala opäť ašpirovať na jednu z medailí," uviedol pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Podľa jeho slov nebolo reprezentantov treba veľmi presviedčať, aby si predĺžili sezónu. "Táto sezóna je špecifická, veď okrem olympiády i ME sú jej súčasťou aj MS. Kalendár bol koncipovaný už skôr, nerátalo sa s tým, že pre pandémiu koronavírusu tokijskú olympiádu o rok posunú. Chceme sa v Kodani zviditeľniť a urobiť slovenskej kanoistike dobré meno," zdôraznil Petrla.

Jedinou slovenskou kajakárkou vo výprave je talentovaná Mariana Petrušová, Lisu-Mariu Gamsjägerovú pripravili o účasť na MS problémy s chrbtom. "Lisa-Maria má pricviknutý nerv a nemohla štartovať ani na MSJ a pretekárov do 23 rokov v portugalskom Montemore-o-Velho. Dúfam, že sa čím skôr uzdraví, rovnako ako Mariana patrí k veľkým talentom slovenskej kanoistiky," dodal Petrla.


Slovenská nominácia na MS v Kodani:

Ženy – kajak 500m/1000m

K1 Mariana Petrušová

Muži – kajak 1000m

K1 Peter Gelle

K2 Peter Gelle – Ákos Gacsal

Muži – kanoe 1000m

C1 Matej Rusnák

C2 Eduard Strýček – Peter Kizek

Muži – kajak 500m

K2 Samuel Baláž – Denis Myšák

K4 Samuel Baláž – Denis Myšák – Csaba Zalka – Adam Botek

Muži – kanoe 1500m

C2 Eduard Strýček – Peter Kizek

Muži – kajak 5000m

K1 Marko Ujvári

Muži – kanoe 5000m

C1 Matej Rusnák