Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

V Martine budú elitní tréneri zo zámoria, aby učili mladých hokejistov

Ilustračné foto Foto: TASR

Trénermi na hokejovom sústredení sú bývalí hráči NHL z Kanady a USA.

Bratislava 12. júla (OTS) - Mladí hokejisti budú môcť rozvíjať svoje schopnosti na martinskom zimnom štadióne. V dňoch 29.7. až 3.8. 2012 sa uskutoční v Martine na zimnom štadióne už 9. ročník kresťanského hokejového kempu organizovaného kanadskou nadáciou Hockey Minisitires International a jej slovenskou pobočkou.

Mladí hráči vo veku od 8 – 16 rokov sa budú učiť nielen korčuliarskej a hokejovej zručnosti. Osobitnou črtou hokeja je zameranie na kresťanské hodnoty v osobnostnom vývoji mládeže. Kemp tak rozvíja svojich účastníkov nielen po hokejovej, ale aj po duchovnej a etickej stránke. Súčasťou kempu sú aj krátke lekcie hokejovej angličtiny.

Trénermi na hokejovom sústredení sú bývalí hráči NHL z Kanady a USA. Tradične v kempoch pomáhajú: Glenn "Chico" Resch (dlhoročný brankár NHL, víťaz Stanley Cup-u a tréner), v súčasnosti zmluvný komentátor N.J. Devils, Laurie Boschman (bývalý hráč a kapitán Ottava Senators, NHL), David Booth (súčasný hráč NHL), Bill Butters (bývalý hráč NHL, v súčasnosti tréner mládeže v Minesote), Alex Pirus a Mark Osborne, a Stu Grimson. Všetci títo hráči sú členmi HMI. Do Martina každý rok prichádzjú i Don Liesemer – riaditeľ HMI a Christy Liesemerová – bývalá kanadská krasokorčuliarka, ktorá sa v súčasnosti špecializuje na metodiku power scating – zdokonaľovanie korčuliarskej techniky pre hokejistov. Táto unikátna metodika je súčasťou rozcvičky na každom tréningu na našom kempe.

Organizácia HMI a aj jej slovenská pobočka je nezisková. Tréneri aj inštruktori pracujú dobrovoľne bez nárokov na odmenu. To platí aj o tréneroch z amerického kontinentu. Vďaka tomuto prístupu a aj vďaka dotácii HMI sú tieto kempy finančne prístupné aj hráčom zo sociálne a ekonomicky slabšieho prostredia. Niekoľkí účastníci dostávajú každoročne tzv. sponsor ship. Čo je vlastne uhradenie nákladov na kemp pre vybraného uchádzača, v prípade, že sa preukáže, že ekonomické zázemie jeho rodiny mu neumožňuje uhradiť plnú výšku účastníckeho poplatku.

Za celé obdobie trvania kempov ich už absolvovalo okolo 700 účastníkov zo Slovenska, ale aj Poľska a Bulharska. Ohlasy na sústredenie zatiaľ boli v drvivej väčšine veľmi pozitívne.

Ďalšie informácie o tejto akcii sú na stránke www.hockeyministries.sk