Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V mníchovskom Bayerne je napätie ohľadom Boatenga

Hráč Bayernu Mníchov Jerome Boateng. Foto: TASR/AP

Flick má zmluvu s Bayernom do júna 2023 a je hlavný kandidát na pozíciu reprezentačného trénera Nemecka.

Mníchov 9. apríla (TASR) - V Bayerne Mníchov panuje po úvodnom štvrťfinálovom zápase futbalovej Ligy majstrov s Parížom St. Germain napätie. Šéf nemeckého klubu Karl-Heinz Rummenigge pre denník Bild uviedol, že všetci musia ťahať za jeden koniec povrazu.

Po zápase LM vyhlásil športový riaditeľ Hasan Salihamidžič, že klub nepredĺži kontrakt s Jeromem Boatengom. Nemecký obranca odíde z Bayernu po desiatich rokoch, zmluva mu vyprší v júni. Táto správa ovplyvnila náladu v klube a tréner Hansi Flick uviedol, že sa mu toto rozhodnutie nepáči. Rummenigge nie je spokojný s pozornosťou, ktorá sa téme venuje: "Toto sa musí skončiť. Je zbytočné, že tomu musíme permanentne venovať pozornosť a komentovať to. Bundesligu vedieme so sedembodovým náskokom a tiež máme šancu postúpiť do semifinále LM napriek domácej prehre."

Flick má zmluvu s Bayernom do júna 2023 a je hlavný kandidát na pozíciu reprezentačného trénera Nemecka. Po ME 2020 by mohol nahradiť Joachima Löwa. Rummenigge však nedávno uviedol, že Nemecký futbalový zväz (DFB) by mal robiť plány bez Flicka.