Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V nominácii Dánska na EURO chýba skúsený brankár Sörensen

Tréner Dánska Morten Olsen. Foto: TASR/AP

Namiesto zraneného brankára Stoke City sa v nominácii Dánska objavil Kasper Schmeichel, ktorého otec vyhral ME v roku 1992.

Kodaň 29. mája (TASR) - Brankár Thomas Sörensen sa nepredstaví v dánskom drese na futbalových majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine.

Namiesto zraneného brankára Stoke City sa v nominácii Dánska objavil Kasper Schmeichel, ktorého otec Peter zohral výraznú úlohu pri zisku európskeho titulu v roku 1992.

Sörensen utrpel zranenie chrbta v sobotňajšom prípravnom zápase v Hamburgu proti Brazílii. "Bolo by príliš riskantné zobrať ho a potom sa báť, že sa do začiatku ME nezotaví," vysvetlil svoje rozhodnutie tréner Morten Olsen a dodal: "Je to pre nás veľká strata."

Samotný gólman so 101 reprezentačnými štartmi sa nechal počuť, že je z rozhodnutia trénera veľmi sklamaný, no rešpektuje ho.

Nominácia Dánska an EURO 2012:

brankári:
Stephan Andersen (Evian/Fr.), Anders Lindegaard (Manchester United/Ang.), Kasper Schmeichel (Leicester City/Ang.)

obrancovia: Lars Jacobsen (FC Kodaň), Simon Kjaer (AS Rím/Tal.), Daniel Agger (Liverpool/Ang.), Andreas Bjelland (Nordsjaelland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar/Hol.), Michael Silberbauer (Young Boys Bern/Švajč.), Daniel Wass (Evian/Fr.), Jores Okore (Nordsjaelland)

stredopoliari: William Kvist (VfB Stuttgart/Nem.), Niki Zimling (FC Bruggy/Bel.), Christian Poulsen (Evian/Fr.), Lasse Schone (NEC Nijmegen/Hol.), Christian Eriksen (Ajax Amsterdam/Hol.), Jakob Poulsen (Midtjylland), Thomas Kahlenberg (Evian/Fr.), Michael Krohn-Dehli (Bröndby), Dennis Rommedahl (Bröndby), Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland)

útočníci: Nicklas Bendtner (Sunderland/Ang.), Nicklas Pedersen (Groningen/Hol.)