Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

V osudí EL-UEFA aj šesť klubov slovenských legionárov

Zo skupinovej fázy sa prebojovali do jarného pokračovania súťaže prvé dva tímy a doplnili ich mužstvá z tretích miest skupín Ligy majstrov.

Nyon 19. decembra (TASR) - V sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone vyžrebujú vo štvrtok 20. decembra o 14.00 h dvojice súperov v šestnásťfinále a osemfinále Európskej ligy UEFA 2012/2013.

Zo skupinovej fázy sa prebojovali do jarného pokračovania súťaže prvé dva tímy a doplnili ich mužstvá z tretích miest skupín Ligy majstrov. Víťazi skupín EL figurujú medzi nasadenými mužstvami, tímy z druhých pozícií sú nenasadené. Štyria účastníci z LM sú tiež nasadení, zvyšní štyria figurujú v koši nenasadených. V EL rovnako ako v LM platí, že v šestnásťfinále sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej základnej skupiny a tej istej krajiny.

V hre bude aj šesť klubov, v ktorých pôsobia slovenskí legionári - FC Liverpool (Martin Škrtel), SSC Neapol (Marek Hamšík), Fenerbahce Istanbul (Miroslav Stoch), Viktoria Plzeň (Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš a Michal Ďuriš), Sparta Praha (Peter Grajciar) a Zenit Petrohrad (Tomáš Hubočan).

Nasadené tímy začínajú v šestnásťfinále na pôde súpera. Prvé zápasy sa uskutočnia 14. februára, odvety sú na programe o týždeň neskôr (21. februára). V osemfinále už sa môže stretnúť každý s každým. Finále EL UEFA sa uskutoční 15. mája 2013 v Amsterdame na štadióne Ajaxu.



Zoznam účastníkov šestnásťfinále EL 2012/2013:

víťazi skupín: FC Liverpool, Viktoria Plzeň, Fenerbahce Istanbul, Girondins Bordeaux, Steaua Bukurešť, Dnipr Dnepropetrovsk, KRC Genk, Rubin Kazaň, Olympique Lyon, Lazio Rím, Metalist Charkov, Hannover 96

druhí v skupinách: Borussia Mönchengladbach, Anži Machačkala, Atletico Madrid, Newcastle United, VfB Stuttgart, SSC Neapol, FC Bazilej, Inter Miláno, Sparta Praha, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen, UD Levante

tretí zo skupín LM:

nasadení: Chelsea Londýn, CFR Kluž, Olympiakos Pireus, Benfica Lisabon

bez nasadenia: Zenit Petrohrad, BATE Borisov, Dynamo Kyjev, Ajax Amsterdam