Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Na turnaji v Prešove triumfoval Pokorný

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tenista tak natiahol svoju víťaznú sériu a nadviazal na nedávne prvenstvo na majstrovstvách Slovenska dorastencov.

Prešov 28. augusta (TASR) - Prešov 28. augusta (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Pokorný zvíťazil vo dvojhre na turnaji v Prešove. Vo finále záverečného piateho podujatia PTT zdolal siedmeho nasadeného Jánosa Feketeho 3:6, 6:3, 6:1. Celkovým víťazom päťdielnej PTT sa už v predstihu stal Lukáš Klein, ktorý v Prešove neštartoval.

Finálový zápas sa lepšie začal pre Feketeho, ktorý v siedmom geme prelomil Pokorného podanie a získal prvý set. Pokorný však v úvode druhého setu brejkol súpera a vyrovnal na 1:1. Rozhodujúci set bol už jasnou záležitosťou Pokorného, Fekete odvrátil "kanára" až v šiestom geme.

Pokorný triumfom v Prešove natiahol svoju víťaznú sériu, keď nadviazal na nedávne prvenstvo na majstrovstvách Slovenska dorastencov. "Vždy sa snažím dostať sa čo najďalej a aj tentoraz to vyšlo. Samozrejme, že aj do finálového zápasu som išiel s cieľom vyhrať, hoci som vedel, že ma nečaká ľahký súper. PTT bola zaujímavá skúsenosť, aspoň sme hrali nejaké zápasy," poznamenal víťaz záverečného turnaja PTT.

Pokorný sa s Lukášom Palovičom dostal aj do finále štvorhry, v ktorom však podľahli dvojici Miloš Karol, Tomáš Líška v dvoch setoch 3:6, 3:6.

muži - dvojhra - finále:



Lukáš Pokorný - János Fekete (SR-7) 3:6, 6:3, 6:1

muži - štvorhra - finále:

Miloš Karol, Tomáš Líška - Lukáš Palovič, Lukáš Pokorný 6:3, 6:3

Víťazi turnajov PTT:

1. Bratislava: Lukáš Klein
2. Bratislava: Alex Molčan
3. Piešťany: Lukáš Klein
4. Žilina: Lukáš Klein
5. Prešov: Lukáš Pokorný

konečné poradie PTT:

muži, dvojhra: 1. Lukáš Klein 72, 2. Alex Molčan 44, 3. Andrje Martin 32, Filip Horanský 32, 5. Norbert Gombos 20, 6. Tomáš Líška 16.
štvorhra: 1. Lukáš Klein 26 bodov, 2. Filip Polášek 20, 3. Tomáš Líška 18, 4. János Fekete a Krištof Minárik obaja 17, 6. Michal Novanský 15.