Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Ružomberku noví tréneri i pohyb v kádri, Struhár chce byť v Top 6

Na archívnej snímke Ladislav Almási (Ružomberok). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Do kabíny Ružomberka po necelom polroku zavítal aj Ladislav Almási, ktorý na jar hosťoval v ruskom Achmate Groznyj.

Ružomberok 14. júna (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali v pondelok prípravu na nový fortunaligový ročník už s trénerským tandemom Peter Struhár - Peter Tomko. V kádri Liptákov nastal výrazný pohyb v hráčskej kabíne, ich cieľ je skončiť v prvej šestke tabuľky.

"Už máme za sebou kopec roboty, čo sa týka organizačných vecí a skladby mužstva. S kolegami i s celým realizačným tímom sa na novú výzvu veľmi tešíme," rozhovoril sa nový kouč Ružomberka Struhár, ktorý pod Čebraťom v minulosti pôsobil ako asistent trénera v druholigovom „béčku“ a predtým v mládežníckej sekcii. „Na prvé dni sme si naplánovali testy, ktoré nám odkryjú aktuálny stav pripravenosti chlapcov a podľa toho sa zariadime pri stavbe kondičnej prípravy – sily a vytrvalosti.“ Čo sa týka výkonnostného plánu, Liptáci by chceli byť vyššie než v predchádzajúcej sezóne, keď obsadili ôsmu priečku. „Ak sa bude dať, radi by sme sa popasovali o pohárovú Európu, no určite chceme byť do 6. miesta,“ pripojil Struhár.

Zo „starého“ kádra už v MFK nepokračujú Matej Čurma, Lukáš Kojnok a Dávid Filinský, ktorým sa skončili kontrakty. Na prestup Ruža získala Lukáša Fabiša a Samuela Šefčíka. Prípravný blok odštartovali aj hráči, ktorí sa vrátili z hosťovaní - Alex Holub (z Tatrana Liptovský Mikuláš), Michal Dopater a Viktor Jedinák (obaja z FC Petržalka). Na zraze chýbal Severomacedónec Tihomir Kostadinov, ktorý je momentálne s reprezentáciou svojej krajiny na európskom šampionáte a brankár Ivan Krajčírik, ten po povinnostiach v národnom tíme do 21 rokov dostal pár dní voľna navyše.

„Som rád, že som tu a že zase sa všetko rozbieha. Na nový angažmán nebolo dlhé čakanie, už skôr som mal v hlave, že by som mohol skončiť v ružomberskom klube, ktorému chcem pomôcť k čo najlepšiemu umiestneniu, byť prospešní hlavne v ofenzíve, ale i číslami – gólmi a asistenciami,“ uviedol Šefčík, ktorý v najvyššej súťaži má na svojom konte 62 štartov.

Do kabíny Ružomberka po necelom polroku zavítal aj Ladislav Almási, ktorý na jar hosťoval v ruskom Achmate Groznyj. Nezakrýval, že jeho prioritou je naďalej zahraničný angažmán. „Nepopieram, je o mňa záujem, no bude to závisieť na dohode klubov. Teraz som späť a teším sa na tréning. Uvidíme, ako sa všetko vyvinie. Zažil som Rusko, kde je liga niekde inde. Aj preto by som chcel pokračovať v cudzine,“ vravel 22-ročný útočník.

Ružomberčania zväčša budú zaberať v domácich podmienkach a od 27. júna do 3. júla absolvujú sústredenie v poľskej Opalenici, v rámci ktorého odohrajú dve prípravné stretnutia.



Program prípravných zápasov:

22. júna o 17.00: MFK Ružomberok – FC Košice (Bešeňová)

29. júna o 16.30: MKS Pogoň Štetín – Ružomberok (Opalenica)

3. júla o 12.00: MKS Chojniczanka 1930 Chojnice – Ružomberok (Opalenica)

10. júla o 17.00: Ružomberok – FK Pohronie (Ružomberok)

17. júla o 17.00: MFK Ružomberok – MFK Karviná (Ružomberok)