Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V semifinále LN Taliansko proti Španielsku a Chorvátsko s Holandskom

Taliansky hráč Lorenzo Pellegrini (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil úvodný gól vo futbalovom zápase 1. kola Ligy národov Taliansko - Nemecko v Bologni 4. júna 2022. Foto: TASR/AP

Semifinálové zápasy sú na programe 14. a 15. júna, súboj o 3. miesto a finále sa odohrá 18. júna.

Berlín 25. januára (TASR) - Úradujúci majstri Európy Taliani nastúpia na finálovom turnaji Ligy národov proti Španielom. V druhom semifinále sa stretnú domáci Holanďania s Chorvátskom, rozhodol o tom stredajší žreb v sídel Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

Taliani sa prebojovali do finálovej fázy LN zo skupiny, v ktorej boli aj Maďarsko, Nemecko a Anglicko. V semifinále ich čaká repríza rovnakej fázy z roku 2021, keď ich Španieli zdolali 2:1. "La Roja" neskôr vo finále podľahla Francúzsku 1:2.

Španieli sa dostali na finálový turnaj z A2 skupiny, keď predbehli o bod Portugalcov. O titul už zabojujú pod vedením nového trénera Luisa de la Fuenteho, ktorý nahradil Luisa Enriqueho. Ten odstúpil po nečakanom osemfinálovom vypadnutí na MS s Marokom.

Holandsko, neúspešný finalista z prvého ročníka súťaže, nastúpi v Rotterdame proti Chorvátom. Aj "Oranje" majú po šampionáte nové vedenie, staronovým koučom je Ronald Koeman. Ten prišiel na miesto Louisa van Gaala, ktorý skončil po štvrťfinálovom vypadnutí s neskoršími majstrami Argentínčanmi. V chorvátskom tíme by nemal chýbať kapitán Luka Modrič, ktorý po bronze v Katare prisľúbil, že bude pokračovať v reprezentačnej kariére.

Semifinálové zápasy sú na programe 14. a 15. júna, súboj o 3. miesto a finále sa odohrá 18. júna.

semifinále:

streda 14. júna: Holandsko - Chorvátsko (Rotterdam, 20.45 h)
štvrtok 15. júna: Španielsko - Taliansko (Enschede, 20.45 h)

o 3. miesto:

nedeľa 18. júna: Holandsko/Chorvátsko - Španielsko/Taliansko (Enschede, 15.00 h)

finále:

nedeľa 18. júna: Holandsko/Chorvátsko - Špaielsko/Taliansko (Rotterdam, 20.45 h)