Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V Skalici nastane viacero zmien v kádri i nový tréner

Archívna snímka zo zápasu medzi Skalicou a Zlatými Moravcami z júla 2022. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Skalicu čaká päť zápasov - v príprave si zmerajú sily s Baníkom Ostrava, Vyškovom, Lanžhotom, Spartakom Myjava a generálkou na jarnú časť ligy bude duel s Líšňou.

Skalica 5. januára (TASR) - Po jeseni predposledný tím futbalovej Fortuna ligy MFK Skalica odštartoval vo štvrtok zimnú prípravu s viacerými novinkami v kádri i s novým mužom na lavičke. Po odchode trénera Juraja Jarábka prevzal mužstvo Pavol Majerník. Jeho asistentom bude Roman Hudec a trénerom brankárov Martin Poloha.

Do Skalice prišli zatiaľ traja noví hráči. "Na poste krídelníka posilní náš tím Adam Morong, skúsený 29-ročný fortunaligový hráč (137 zápasov), ktorý k nám prichádza z Ružomberka. Zmluvu podpísal do júna 2024. Ďalšou posilou je krajný obranca Adam Krčík, ktorý doteraz pôsobil v českom druholigovom tíme MFK Karviná. V uplynulej sezóne obliekal dres fortunaligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš, kde strávil dovedna tri sezóny, pričom v tej minuloročnej nastúpil v 21 zápasoch, v ktorých si pripísal šesť asistencií. Treťou novou tvárou, ktorá sa k nám pripojila v zimnej príprave, je 23-ročný slovinský útočník Žan Medved, ktorý od roku 2020 pôsobil u úradujúceho slovenského majstra - ŠK Slovan Bratislava," informoval klubový web Skalice.

Stredopoliar Martin Petr odišiel na hosťovanie do FK Rača, po ukončení zmluvy a vzájomnej dohode o nepredĺžení spolupráce sa Skaličania rozlúčili s Ondřejom Štursom a Denisom Potomom. Kariéru ukončil Daniel Šebesta, dlhoročný a stabilný člen tímu. "Prvé dojmy sú veľmi pozitívne. Chalani prišli dobre pripravení, splnili individuálne plány. Chceli sme mať káder nachystaný na začiatok prípravy, aj keď sú nejaké drobné zranenia, do konca týždňa by sa to malo doriešiť," povedal Majerník.

Skaličania si v príprave zmerajú sily s Baníkom Ostrava, Vyškovom, Lanžhotom, Spartakom Myjava a generálkou na jarnú časť ligy bude duel s Líšňou. V osemnástich jesenných kolách nazbierali "bielo-zelení" 16 bodov a figurujú na predposlednom mieste tabuľky. Posledný Liptovský Mikuláš na nich stráca sedem bodov.

Program zimnej prípravy MFK Skalica:

10. januára o 14.00 MFK Skalica - Baník Ostrava

14. januára o 13.00 MFK Skalica - MFK Vyškov

18. januára o 17.00 MFK Skalica - TJ Sokol Lanžhot

21. januára o 11.00 Spartak Myjava - MFK Skalica

4. februára o 14.00 MFK Skalica - SK Líšeň