Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V šlágri českej futbalovej ligy zvíťazila Slavia nad Plzňou 2:0

Futbalisti Slavie Praha Ubong Ekpai (vľavo) a Slovák Ivan Schranz. Foto: TASR/AP

Zápas poznačila červená karta Plzne, ktorú už v 11. min uvidel za tvrdý faul Radim Řezník.

Praha 31. októbra (TASR) - Český futbalový majster Slavia Praha využil v nedeľnom domácom ligovom šlágri oslabenie lídra z Plzne a zvíťazil 2:0. Západočesi, ktorí prišli v stretnutí až o troch vylúčených hráčov, tak majú po 13. kole pred svojím súperom na čele tabuľky náskok už len jedného bodu.

Zápas poznačila červená karta Plzne, ktorú už v 11. min uvidel za tvrdý faul Radim Řezník. V záverečnej desaťminútovke dostali navyše Plzenčania ďalšie dve červené karty a v nadstavenom čase hostí dorazil ich bývalý hráč Michael Krmenčík. Práve jeho osoba vzbudila veľké emócie, keďže v predchádzajúcom ligovom súboji sa zapojil s fanúšikmi do vulgárneho pokriku na adresu svojho materského klubu. Na sociálnych sieťach sa neskôr ospravedlnil, ale pachuť z jeho konania stále zostala. V samotnom vzájomnom súboji mal niekoľko kontroverzií s bývalými spoluhráčmi, gól o troch vylúčených zdecimovanému súperovi búrlivo oslávil a kotlu hosťujúcich fanúšikov venoval provokačné gesto. Po zápase mu viacerí Plzenčania, vrátane trénera Michala Bíleka, odmietli podať ruku. "Je to jeho svedomie," stroho skonštatoval na tlačovej konferencii Bílek.

Krmenčíka si na sociálnych sieťach v nedeľu opäť podali hráči Plzne. "Krmenčík je najväčšia hanba, aká kedy v Plzni bola," napísal David Limberský. Tréner "zošívaných" Jindřich Trpišovský sa snažil obrúsiť hrany konfliktu: "Úprimne, toto je medzi hráčmi. Je to vec Michaela a nechcem to za neho komentovať. Som rád, že hrá za Slaviu a že dal gól," citoval ho portál idnes.cz.

Emóciami nabité derby sa hralo aj vo Vítkoviciach, kde hráči Sparty Praha ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu a na pôde Baníka Ostrava remizovali 2:2. "Rudí" dvakrát viedli, pričom o gól na 2:1 sa v druhom polčase postaral slovenský obranca Dávid Hancko, ktorý v 72. minúte premenil pokutový kop. Tomu ešte v prvom polčase po exportnej strele VAR zmaril radosť z gólu pre ofsajd. Sparta v zápase nepremenila jednu penaltu a na 2:2 inkasovala práve z pokutového kopu v 88. minúte. Túto situáciu dlho skúmal VAR a rozhodca ju nakoniec potvrdil. "Všetci vieme, že Baník sa dvíha a v tabuľke sa dostáva na pozície, kde by mal byť. Dvakrát sme viedli, vývoj zápasu bol v našej réžii a nakoniec stratíme dva body. To je zlé. Vadí mi spôsob, ako sme tie góly dostali. Loptu stratili hráči, ktorí by to robiť nemali (Pavelka, Dočkal - pozn.). Nie sú to žiadni mladí chlapci. Ideme útočiť, potom je strata obrovskou chybou. Pykali sme. Keď dvakrát vedieme a nezvíťazíme, je to hrubá chyba. V defenzíve sme neboli silní," zhodnotil tréner hostí Pavel Vrba. Sparta je v tabuľke štvrtá, na vedúcu Plzeň stráca tri body, na druhú Slaviu dva, resp. na tretie Slovácko jeden bod.

Česká liga - 13. kolo:


Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Góly: 65. Lingr, 90.+5. Krmenčík, ČK: 11. Řezník, 81. Pernica, 90.+1. Mosquera (všetci Plzeň) po 2. ŽK

/J. Hromada (Slavia) hral do 46. min/

FK Jablonec - FK Pardubice 1:1 (1:1)

Góly: 10. Čvančara - 30. Tischler

/J. Považanec (Jablonec) hral do 71. min/

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 3:2 (2:1)

Góly: 29. DANCÁK, 45. Ewerton, 78. Doudera - 41. Rada, 51. Vlkanova

/S. Dancák odohral celý duel - E. Prekop nastúpil v 83. min/

Baník Ostrava - Sparta Praha 2:2 (0:1)

Góly: 50. Buchta, 88. Tetour (z 11 m) - 31. Pešek, 72. HANCKO (z 11 m)

/V. Budinský odchytal celý duel, L. Almási odohral celé stretnutie - D. Hancko odohral celý duel a v 60. min uvidel ŽK, L. Haraslín hral do 67. min, L. Štetina sedel na lavičke/