Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V šprinte tretia P. Fialková: Obstreľujem pódium, čakám na víťazstvo

Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková pred cieľom šprintu žien na 7,5 km počas 9. finálového kola Svetového pohára v biatlone v nórskom Holmenkollene 21. marca 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Siedme pódiové umiestenie v kariére, z toho šesť dosiahla Paulína Fialková práve v tejto sezóne.

Holmenkollen 21. marca (TASR) - Tretia vo finálovom šprinte 9. kola Svetového pohára slovenská biatlonistka Paulína Fialková si v nórskom Holmenkollene užila slávu spolu s Anastasiou Kuzminovou. Po pretekoch si však aj vzdychla so slovami, že si medailové umiestenie síce užila, no neustále čaká na víťazstvo.

"Majstrovstvá sveta mi nevyšli, ako by som chcela, no napriek tomu túto sezónu môžem hodnotiť jednoznačne ako najúspešnejšiu," konštatovala. "Musím byť rada aj za to, čo som dosiahla, za vysoký level. Posunula som sa vyššie ako vlani, samozrejme, je už koniec sezóny, no nie športovej kariéry. Verím, že ďalšie úspechy pribudnú, ešte môžem nájsť rezervy, ktoré sa rokmi a tréningom môžu odstrániť, zlepšiť, spresniť."

Siedme pódiové umiestenie v kariére, z toho šesť dosiahla Paulína Fialková práve v tejto sezóne. "Nie všetko bolo super, ale väčšina pretekov mi vyšla podľa predstáv. Veľmi som chcela medailu na svetovom šampionáte, bola som z toho sklamaná, ale dokázala som na svetovom šampionáte aspoň obhájiť piate miesto z olympiády. Treba byť trpezlivý a budú aj medaily."

Nižšie štartové čísla naznačovali, že obom elitným slovenským biatlonistkám taktika vzhľadom na počasie vyšla. "Deň predtým sme ešte nevedeli, kde sa zaradiť, malo sa ochladzovať, no organizátori chceli ešte trať soliť, stiahnuť vodu, povrch stvrdiť. Predpokladali sme, že by sa tým trať rozbila, preto sme si zvolili prvú skupinu a vyšlo to."

Holmenkollen nie je pre Paulínu Fialkovú až tak obľúbený ako u Kuzminovej. "Mne sa tu nikdy nedarilo, toto je môj prvý výsledok, s ktorým som v Holmenkollene spokojná. Je to krásne stredisko, na tréningy perfektné, rada sa sem vrátim a dúfam, že si ho viac obľúbim aj vďaka ďalším výsledkom. Rada by som konečne zvíťazila, obstreľujem pódiové umiestenia, no na víťazstvo mi to nevyšlo, určite to však príde. Aj by som sa ho zriekla, keby sa mi podaril útok na malý glóbus za 'mass'. Kto by nechcel byť prvý, rozhodovať bude pár bodíkov, milimetrov a ja o tento triumf zabojujem. Ak to nevyjde, nič mi to neuberie na motivácii v ďalšej sezóne."