Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V srbskej nominácii 11-ka zo Serie A, Vlahoviča čaká boj s časom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vlahovič nastrieľal v priebehu dvoch sezón 50 gólov v dresoch Fiorentiny a Juventusu.

Belehrad 11. novembra (TASR) - V nominácii srbskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa MS v Katare figuruje aj útočník Dušan Vlahovič. Hráč Juventusu Turín pocestuje na šampionát, hoci pre problémy so slabinami vynechal štyri predošlé zápasy svojho tímu.

Vlahovič nastrieľal v priebehu dvoch sezón 50 gólov v dresoch Fiorentiny a Juventusu. V Katare by mal byť v prípade stopercentného zdravotného stavu jedným z ťahúňov výberu Dragana Stojkoviča. Dva týždne pred prvým vystúpením Srbov v skupine je však jeho štart otázny, Vlahoviča tak čaká boj s časom. V 26-člennom kádri srbského tímu figuruje až jedenásť hráčov, ktorí pôsobia v kluboch talianskej Serie A.

Do šampionátu vstúpia Srbi 24. novembra súbojom s Brazíliou. Ich ďalšími súpermi v G-skupine budú Kamerun (28. novembra) a Švajčiarsko (2. decembra).



Nominácia Srbska na MS v Katare:

brankári: Marko Dmitrovič (FC Sevilla), Predrag Rajkovič (RCD Mallorca), Vanja Milinkovič-Savič (FC Turín)

obrancovia: Stefan Mitrovič (CZ Belehrad), Nikola Milenkovič (AC Fiorentina), Strahinja Pavlovič (Red Bull Salzburg), Miloš Veljkovič (Werder Brémy), Filip Mladenovič (Legia Varšava), Strahinja Erakovič (CZ Belehrad), Srdan Babič (UD Almeria)

stredopoliari: Nemanja Gudelj (FC Sevilla), Sergej Milinkovič-Savič (Lazio Rím), Saša Lukič (FC Turín), Marko Grujič (FC Porto), Filip Kostič (Juventus Turín), Uroš Račič (SC Braga), Nemanja Maksimovič (FC Getafe), Ivan Ilič (Hellas Verona), Andrija Živkovič (PAOK Solún), Darko Lazovič (Hellas Verona)

útočníci: Dušan Tadič (Ajax Amsterdam), Aleksandar Mitrovič (FC Fulham), Dušan Vlahovič (Juventus Turín), Filip Duričič (Sampdoria Janov), Luka Jovič (AC Fiorentina), Nemanja Radonjič (FC Turín)