Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Tíme turnaja päť Talianov, traja Angličania i talent Pedri

Talianski futbalisti sa tešia z výhry 3:2 po jedenástkovom rozstrele vo finálovom zápase Anglicko - Taliansko na EURO 2020 vo futbale v londýnskom Wembley 11. júla 2021. Foto: TASR/AP

Medzi odborníkmi UEFA, ktorí o zložení rozhodli, sú aj renomovaní tréneri Fabio Capello, David Moyes či bývalí hráči Esteban Cambiasso a Robbie Keane.

Nyon 13. júla (TASR) - V najlepšej jedenástke futbalového EURO 2020 je až päť šampiónov z Talianska. V utorok o zložení Tímu turnaja informovala Európska futbalová únia (UEFA) na oficiálnom webe.

Technickí pozorovatelia určili do bránky Gianluigiho Donnarummu, ktorý už získal cenu pre najlepšieho hráča šampionátu. V obrane sú okrem jeho krajanov Leonarda Bonucciho a Leonarda Spinazzolu strieborní Angličania Kyle Walker a Harry Maguire. V stredovej formácii sú okrem Taliana Jorginha aj Dán Pierre-Emile Höjbjerg a španielsky talent Pedri, ktorého vyhlásili za najlepšieho mladého futbalistu ME. Útočný trojzáprah tvoria Talian Federico Chiesa, Romelu Lukaku z Belgicka a Angličan Raheem Sterling.

Medzi odborníkmi UEFA, ktorí o zložení rozhodli, sú aj renomovaní tréneri Fabio Capello, David Moyes či bývalí hráči Esteban Cambiasso a Robbie Keane. Okrem nich sa na výbere podieľali aj Packie Bonner, Cosmin Contra, Corinne Diacreová, Jean-François Domergue, Dušan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Gines Melendez, Mixu Paatelainen, Peter Rudbaek a Willi Ruttensteiner.

Jedenástka EURO 2020:



Gianluigi Donnarumma (Tal.) - Kyle Walker (Angl.), Leonardo Bonucci (Tal.), Harry Maguire (Angl.), Leonardo Spinazzola (Tal.) - Pierre-Emile Höjbjerg (Dán.), Jorginho (Tal.), Pedri (Šp.) - Federico Chiesa (Tal.), Romelu Lukaku (Belg.), Raheem Sterling (Angl.)