Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

V Tokiu sa skončí núdzový stav, vláda zaviedla pozmenené opatrenia

Muž kráča s ochranným rúškom okolo loga olympijských hier Tokio 2020. Foto: TASR/AP

Hry sa uskutočnia od 23. júla do 8. augusta za striktných protipandemických opatrení a bez zahraničných divákov.

Tokio 17. júna (TASR) - V nedeľu 20. júna sa v Tokiu a ôsmich ďalších regiónoch skončí núdzový stav zavedený pre šírenie pandémie koronavírusu. Vo štvrtok to oznámil japonský premiér Jošihide Suga s tým, že sa tak stane zhruba mesiac pred štartom OH.

Vláda v Tokiu zaviedla pozmenené opatrenia, ktoré budú platiť do 11. júla. Obmedzený bude predaj alkoholu a otváracie hodiny barov a reštauračných zariadení.

Olympijskí organizátori uvažujú, že na nadchádzajúcich hrách v Tokiu pustia na jednotlivé štadióny a dejiská do 10.000 divákov. Podľa denníka Mainiči Šimbun by malo padnúť rozhodnutie na mítingu, ktorý sa pravdepodobne uskutoční už v pondelok. Zúčastnia sa na ňom predstavitelia organizačného výboru, miestnej i japonskej vlády a Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Agentúra Kjódo uviedla, že vláda neplánuje povoliť predaj ďalších vstupeniek okrem tých, ktoré sa už predali. Hry sa uskutočnia od 23. júla do 8. augusta za striktných protipandemických opatrení a bez zahraničných divákov.