Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Trenčíne zmodernizovali hokejový štadión novou kockou a ozvučením

Pracovníci inštalujú novú multimediálnu kocku na zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nová kocka je štruktúrou aj výzorom podobná tej košickej v Steel Aréne.

Trenčín 3. januára (TASR) - Hokejový klub Dukla Trenčín pripravil pre svojich fanúšikov novoročné prekvapenie v podobe výmeny starej kocky za nový multimediálny model s novým ozvučením. Ten zodvihne úroveň kvality zimného štadióna, ktorý dostal pomenovanie po tragicky zosnulom Pavlovi Demitrovi.

Od štvrtka zdobí trenčiansky zimný štadión nová kocka zavesená pod jeho strechou. Tá mala visieť v Trenčíne už viac ako rok, ale vyskytli sa problémy, ktoré v tom čase nepovolili jej rýchly presun na Slovensko. Dukla preto musela na novú atrakciu čakať až do prvých dní roku 2013.

Nová kocka je štruktúrou aj výzorom podobná tej košickej v Steel Aréne. Chýba jej len horný multimediálny obrazový prstenec. "Hlavné obrazovky našej kocky budú v rozmere 2x3 metre, na ktorých bude bežať počas zápasu priamy prenos z hokeja. Pribudnú aj opakované situácie rovnako ako v televíznom prenose," povedal pre TASR generálny manažér Dukly Trenčín Andrej Kollár.

Príchodom kocky však vynovenie Zimného štadióna Pavla Demitru neskončilo. Podľa slov Kollára bolo potrebné vymeniť aj ozvučenie, čím by sa mala skvalitniť inak nie veľmi dobrá akustika v priestoroch štadióna: "Urobili sme nové ozvučenie a myslím si, že to bude vcelku slušný rachot. Na našom štadióne je zlá akustika, preto sme sa rozhodli zlepšiť kvalitu zvuku a hovoreného slova počas stretnutí, aby ľudia predovšetkým rozumeli hlásateľovi."



Práce na trenčianskom štadióne by mali skončiť v skoré piatkové ráno. Skupina pracovníkov by tak mala zrealizovať výmenu starej kocky za novú a ozvučenia za dva dni vrátane noci zo štvrtka na piatok. Trenčania majú odohrať totiž práve v piatok večer zápas proti Piešťanom. "Veríme, že v dostatočnom predstihu pred začiatkom duelu budú všetky potrebné práce dokončené. Pracuje sa ako cez deň, tak aj v noci. Ak by sa nám nepodarilo pripraviť všetky efekty hneď na najbližší domáci zápas, verím, že fanúšikovia budú trpezliví," ujasnil Kollár, ktorý predstavil aj ďalšiu koncepciu toho, na čo všetko by novú kocku v Trenčíne radi využívali. "Chceli by sme, aby bola kocka plne funkčná už v piatok, aby na nej bežal prenos z hokeja a časomiera. V blízkej budúcnosti pribudnú s určitosťou nové efekty a aj rôzne súťaže, ktorými budeme chcieť navnadiť ľudí. Keď už máme modernú techniku v Trenčíne, chceme ju využívať naplno."

Stará kocka visela pod strechou Zimného štadióna v Trenčíne od roku 1998 a v posledných mesiacoch vypovedala službu jedna z jej štyroch stien. Celá jej veľkosť v pomere 2x3 metre bude po novom vyobrazená len vo veľkosti obrazoviek novej kocky, na ktorej bude namontované aj nové ozvučenie. To predstavuje novú výbavu ôsmich reproduktorov.