Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

V USA vytvorili skupinu expertov na duševné zdravie pre olympionikov

Muž si fotí hodiny, ktoré odpočítavajú dni do začiatku olympijských hier v Tokiu v pondelok 30. marca 2020. Olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia od 23. júla do 8. augusta 2021. V pondelok o tom rozhodli organizátori spolu s Medzinárodným olympijským výborom (MOV). Minulý týždeň rozhodol MOV o preložení OH na budúci rok pre pandémiu koronavírusu. Pôvodne sa mali konať od 24. júla do 9. augusta 2020. Hry sa tak uskutočnia o rok takmer v rovnakom termíne. Paralympijské hry budú v Tokiu na budúci rok od 24. augusta do 5. septembra. Foto: TASR/AP

Predstavitelia Amerického olympijského a paralympijského výboru informovali, že skupina bude mať 13 členov.

New York 3. apríla (TASR) - Hoci organizátori OH 2020 preložili Hry v Tokiu na rok 2021, v USA vytvorili začiatkom apríla skupinu expertov na duševné zdravie. Tí budú pomáhať americkým olympionikom a trénerom v období pandémie koronavírusu i počas budúcoročného sviatku svetového športu v japonskej metropole.

Predstavitelia Amerického olympijského a paralympijského výboru informovali, že skupina bude mať 13 členov. Sú medzi nimi olympionici, lekári i členovia nadácie Speedy Foundation - organizácie pomenovanej po zosnulom striebornom medailistovi v akrobatickom lyžovaní Jeretovi Petersonovi. Informovala o tom agentúra AP.