Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V úvodnom zápase H-skupiny remizoval Uruguaj s Kóreou 0:0

Juhokórejský futbalista 2022 Hwang I-čo (uprostred) reaguje po gólovej šanci počas zápasu základnej H-skupiny Uruguaj - Južná Kórea na majstrovstvách sveta v Katare vo štvrtok 24. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Oba tímy vystrelili v zápase spolu pätnásťkrát, do priestoru bránky však nemieril ani jeden pokus.

Al Raján 24. novembra (TASR) - Futbalisti Uruguaja remizovali v úvodnom zápase H-skupiny na MS v Katare s Kórejskou republikou 0:0. Oba tímy vystrelili v zápase spolu pätnásťkrát, do priestoru bránky však nemieril ani jeden pokus.

Na druhý zápas H-skupiny nastúpili o 17.00 SEČ. Portugalsko a Ghana. Uruguaj sa stretne v pondelok 28. novembra o 20.00 s Portugalskom. Kórejčania si v ten istý deň o 14.00 zmerajú sily s Ghanou.

Úvodná štvrťhodina zápasu sa niesla v znamení vysokého tempa, najmä zo strany Kórejčanov. Pramenilo z toho však veľa nepresností a medzihra viazla. Prvý sa dostal do nebezpečnej pozície v 19. minúte Uruguajčan Valverde, ktorý si nabehol na dlhý pas, ale z ťažkej pozície mieril nad Kimovu bránu. V 27. minúte to Kórejčania prehnali s pressingom a Uruguaj vyrazil do otvorenej obrany, avšak rýchlu kontru štyroch proti trom zahatal veľmi zlou prihrávkou Olivera. Na opačnej strane mal v 33. minúte veľkú príležitosť otvoriť skóre nikým nekrytý Hwang Ui-jo, ktorý však nezužitkoval presnú spätnú prihrávku od Kim Moon-hwana. V 43. minúte bol blízko gólu Uruguaj, keď si dobre načasoval výskok pri rohovom kope kapitán Godin, ale Kórejčanov zachránila pravá žrď.

Uruguajský futbalista Luis Suaréz (vpravo) a hráč Južnej Kórey Kim Čin-su bojujú o loptu počas zápasu základnej H-skupiny Uruguaj - Južná Kórea na majstrovstvách sveta v Katare vo štvrtok 24. novembra 2022.
Foto: TASR/AP


Od druhého polčasu bolo cítiť, že ani jeden z tímov nechcel urobiť veľkú chybu, z ktorej by pramenil dôležitý gól. V 63. minúte sa ocitol v jednej z mála nádejných pozícií uruguajský útočník Nunez, ale v súboji 1 na 1 sa kľučkou vytlačil mimo palebnú pozíciu. V poslednej polhodine mali viac z hry Juhoameričania, ktorí mali loptu častejšie na kopačkách a snažili sa hľadať voľné priestory v kórejskej defenzíve. Osud do vlastných rúk chcel vziať v 90. minúte Valverde, ktorého ďalekonosná prudká strela opečiatkovala pravú žrď Kimovej brány. Následne na opačnej strane chyboval pri rozohrávke brankár Rochet, ale Son jeho zaváhanie nepotrestal a zápas sa skončil bez gólov.

Hlasy aktérov /zdroj AFP/:

Diego Alonso, tréner Uruguaja: "Prvý polčas, najmä prvých 20 minút, sme sa trápili a nedokázali im zobrať loptu. Bolo však dobré, že sme sa potom dokázali prispôsobiť a v druhom polčase sme dominovali. Základná zostava bola postavená na ofenzívnych hráčoch. Chýbala nám presnosť, aby sme si vytvorili viac šancí, kombinovali sme menej ako zvyčajne."

Paolo Bento, tréner Kórejskej republiky: "Bol to z našej strany veľmi dobrý zápas, v prvom polčase sme boli lepší, mali sme veľa momentov, keď sme kontrolovali zápas. Po zmene strán sme nehrali najlepšie, bolo cítiť kvalitu súpera, ale aj napriek tomu sme si počínali dobre."

Diego Godin, kapitán Uruguaja: "Na takomto turnaji nie je čas na výčitky, musíme myslieť na ďalší zápas. Musíme zlepšiť veci, ktoré sa dajú. Máme hráčov, ktorí vedia dať do hry oveľa viac."

Son Heung-min, krídelník Kórejskej republiky: "Bol to môj prvý zápas po troch týždňoch, spoluhráči mi veľmi pomohli. Ešte nás čakajú dva zápasy a pokúsime sa byť lepší. Je príliš skoro hovoriť o postupe, musíme dať do toho všetko v nasledujúcich dvoch zápasoch, aby sme sa tam dostali. Ghana je veľmi silný tím, ale ako kapitán budem pripravený dať do toho všetko."

H-skupina – 1. kolo:

Uruguaj – Kórejská republika 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Turpin – Danos, Gringore (všetci Fr.), ŽK: Caceres - Cho Gue-sung, 41.663 divákov

Uruguaj: Rochet – Olivera (79. Vina), Godin, Gimenez, Caceres – Vecino (78. De La Cruz), Bentancur, Valverde – Nunez, Suarez (64. Cavani), Pellistri (88. Varela)

Kórejská republika: Kim Seung-gyu – Kim Jin-su, Kim Young-gwon, Kim Min-jae, Kim Moon-hwan – Jung Woo-young, Hwang In-boem – Na Sang-ho (74. Lee Kang-in), Lee Jae-sung (74. Son Jun-ho), Son Heung-min – Hwang Ui-jo (74. Cho Gue-sung)