Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V úvodných kolách atletickej ligy sa hrá aj o miestenky na OH

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

V úvodnom kole sa bude o limity a dôležité body do rebríčka usilovať viacero špičkových atlétov.

Bratislava 14. mája (TASR) - Úvodné kolá nadchádzajúceho nového ročníka atletickej ligy sa budú niesť v znamení boja o olympijské miestenky do Tokia. Sezóna odštartuje v sobotu na štadióne Technickej univerzity v Košiciach. Titul obhajujú Stavbár Nitra v kategórii mužov a Dukla Banská Bystrica medzi ženami.

V úvodnom kole sa bude o limity a dôležité body do rebríčka usilovať viacero špičkových atlétov. Z nádejných slovenských reprezentantov pod piatimi kruhmi sa predstavia kladivár Marcel Lomnický, Stanislava Škvarková na krátkych prekážkach, Emma Zapletalová, ktorá namiesto dlhých prekážok pobeží dvojstovku, či Martin Kučera. Ten namiesto 400 m prek. vyskúša hladkú štvorstovku.

"Verím, že liga bude opäť atraktívnejšia a podobne ako vlani, napínavá až do konca. Samozrejme, sme šťastní, že situácia s pandémiou sa dostáva ako-tak do normálu a môžeme spustiť ligovú súťaž. Pre mnohých športovcov bola najhoršia neistota a strata cieľa, ku ktorému by smerovali svoju prípravu. Verím, že po prvom domácom súťažnom atletickom víkende si budeme môcť povedať, že sme sa na olympijskú sezónu pripravili dobre," povedal pre atletika.sk šéftréner Slovenského atletického zväzu (SAZ) Martin Pupiš.