Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

V Zlatých Moravciach značný pohyb v kádri, Hipp: Cieľ je záchrana

Na snímke tréning hráčov klubu ViOn Zlaté Moravce počas štartu zimnej prípravy pred jarnou časťou futbalovej Niké ligy 8. januára 2024 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V poslednom tíme tabuľky skončili Patrik Mijič, Milan Knobloch, James Weir, Johnson Kalu Nsumoh, Milan Kvocera a Roman Čerepkai. Ešte začiatkom decembra mužstvo opustil Matej Slávik.

Zlaté Moravce 8. januára (TASR) - V kádri FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa po nevydarenej jesennej časti Niké ligy udiali početné zmeny. V poslednom tíme tabuľky skončili Patrik Mijič, Milan Knobloch, James Weir, Johnson Kalu Nsumoh, Milan Kvocera a Roman Čerepkai. Ešte začiatkom decembra mužstvo opustil Matej Slávik.

ViOn však bude čoskoro očakávať príchody viacerých hráčov. Ako uviedol majiteľ klubu Viliam Ondrejka v závere minulého roka, v tíme sa objaví aj viacero futbalistov z Gruzínska. Zlatomoravčania začali zimnú prípravu spoločným tréningom už vo štvrtok 4. januára, kde na nich čakali testy, následne pokračovali ďalšími tréningovými jednotkami počas piatka a soboty. Počas prvých dní však chýbala staronová posila Patrik Lukáč. Ten sa do tímu Michala Hippa pripojil až v pondelok. Najnovší člen tímu Karol Mészáros sa hlásil realizačnému tímu už vo štvrtok. "V kádri pred prípravou sa objavil aj odchovanec ViOnu Marek Švec, ktorému sa koncom minulého roka skončilo hosťovanie na Myjave. O jeho pokračovaní v Zlatých Moravciach sa rozhodne v najbližších dňoch," informovala oficiálna stránka ViOn-u.

Na pondelkovej tréningovej jednotke bolo hlavnému trénerovi k dispozícii 18 hráčov do poľa a traja brankári. "Tím sa určite rozrastie. Nemôžeme si dovoliť spraviť žiadne transferové chyby. Potrebujeme do našich podmienok získať kvalitných hráčov, ktorí majú aj charakter. Pracujeme na tom, aj keď to nie je jednoduché, no sme trpezliví. Potrebujeme posilniť v podstate všade. Jedine brankársky post máme uzavretý," povedal pre klubový web generálny manažér Marek Ondrejka.

Hlavný tréner Michal Hipp taktiež spomína posily: "Ten káder bol značne oslabený. Hráčov tu nechceme mať len do počtu. Kontaktovali sme viacero futbalistov, ale na prestup treba súhlas z obidvoch strán. Kto sa bude najlepšie ukazovať v tréningovom procese, ten dostane šancu. Mne je jedno, či má 17 rokov alebo 36 rokov, ja o tom budem rozhodovať na základe výkonnosti. Iný cieľ ako záchrana v tomto ročníku nemôže byť."