Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

V Zlíne prepukol koronavírus, neodohrá preto zápas proti Libercu

Na snímke, ktorú poskytol Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby je zafarbený koronavírus MERS, ktorý prvýkrát zaznamenali v roku 2012 v Saudskej Arábii. Foto: TASR/AP

V tejto sezóne preložili kompetentní už päť zápasov českej najvyššej súťaže.

Praha 4. februára (TASR) - Česká Ligová futbalová asociácia (LFA) v piatok odložila dva víkendové zápasy tamojšej prvej Fortuna ligy. Jarnú časť sezóny tak odštartuje neskôr Zlín, ktorého káder postihlo ochorenie COVID-19 a neodohrá nedeľný duel s Libercom. Hráčov Slovácka zasa trápi črevná viróza, preto neodcestujú do Pardubíc.

"Dôvodom odloženia stretnutia je nariadenie Krajskej hygienickej stanice Zlínskeho kraja, ktorá rozhodla o karanténnych opatreniach pre veľký počet členov domáceho tímu nakazených ochorením Covid-19," uviedla LFA v oficiálnom vyhlásení.

V tejto sezóne preložili kompetentní už päť zápasov českej najvyššej súťaže. Dva duely neodohrala v pôvodnom termíne Karviná, jeden Slavia Praha, ktorá sa chcela sústrediť na odvetu 3. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť. Termín najnovšie odložených stretnutí zatiaľ nie je známy. Informácie priniesol internetový portál českej televízie Nova.