Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Václav Kadlec ukončil hráčsku kariéru

Václav Kadlec. Foto: www.facebook.com

Už bývalý útočník sa rozlúčil vo štvrtok na oficiálnej klubovej stránke.

Praha 20. februára (TASR) - Český futbalista Václav Kadlec ukončil vo veku 27 rokov profesionálnu kariéru. Prinútili ho k tomu pretrvávajúce zdravotné problémy s kolenom, pre ktoré chýbal v drese Sparty Praha od vlaňajšieho marca.

Už bývalý útočník sa rozlúčil vo štvrtok na oficiálnej klubovej stránke. "Počas uplynulého polroka som cítil, že telo nepracuje ideálne. Od novembra, decembra som mal pocit, že koleno je iné ako predtým. Definitívne rozhodnutie po dohode s lekármi dozrelo približne pred dvoma týždňami, keď bol tím na sústredení v Španielsku. Hlavné teraz je, aby som mohol fungovať v civilnom živote, to vyrieši ďalšia operácia, čaká na mňa v piatok," uviedol Kadlec.

Za Spartu nastrieľal 50 ligových gólov v 162 zápasoch. V zahraničí pôsobil v nemeckom Eintrachte Frankfurt a FC Midtjylland v Dánsku. Do Prahy sa vrátil v roku 2016. V najcennejšom drese dal štyri góly v šestnástich vystúpeniach, v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2012 sa vo veku 18 rokov a 4 mesiace stal najmladším strelcom v histórii českej reprezentácie.