Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Väčšina Poliakov nechce Rusov a Bielorusov na parížskej olympiáde

Olympijská vlajka pre letné olympijské hry veje 19. júla 2021 v tenisovom centre Ariake v Tokiu. Foto: TASR/AP

Prieskum agentúry IBRiS na objednávku denníka zistil, že 72,6 percenta Poliakov si želá neúčasť Rusov a Bielorusov na letných olympijských hrách v Paríži.

Varšava 9. februára (TASR) - Takmer tri štvrtiny Poliakov sú proti účasti ruských a bieloruských športovcov na Letných olympijských hrách v Paríži v roku 2024, ukázal prieskum zverejnený vo štvrtok v poľskom denníku Rzeczpospolita. Správu priniesla aj tlačová agentúra PAP.

Prieskum agentúry IBRiS na objednávku denníka zistil, že 72,6 percenta Poliakov si želá neúčasť Rusov a Bielorusov na letných olympijských hrách v Paríži. Iba 15,2 percenta ľudí je presvedčených, že obe krajiny by mali mať povolenú účasť.

"V tejto vojne podporujeme Ukrajinu a teraz podporujeme Medzinárodný olympijský výbor v jeho spore s Ruskom," napísal denník Rzeczpospolita.

"Minister športu a turizmu Kamil Bortniczuk je presvedčený, že po online stretnutí so svojimi európskymi kolegami v piatok bude dôrazne za vylúčenie Ruska a Bieloruska z olympijských hier už 40 krajín," dodal denník.

Rzeczpospolita pripomenula, že Poľský olympijský výbor zaujal od samého začiatku jednoznačne protiruský postoj, tak ako Litva, Lotyšsko, Estónsko a päť severských štátov (Dánsko, Švédsko, Nórsko, Fínsko a Island).