Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Vaculík vyhral v Žarnovici tri jazdy a skončil piaty

Na snímke slovenský pretekár Martin Vaculík. Foto: TASR - Dušan Hein

Podujatie v Žarnovici bolo štvrtým kolom seriálu kvalifikácie, v boji o budúcoročnú edíciu Speedway Grand Prix sa predstavilo 16 pretekárov zo 14 krajín sveta.

Žarnovica 25. mája (TASR) - Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík obsadil v sobotu 5. priečku v pretekoch kvalifikácie Speedway Grand Prix 2025 v Žarnovici, keď získal 10 bodov. Zvíťazil Dán Anders Thompsen so 14 bodmi.

Podujatie v Žarnovici bolo štvrtým kolom seriálu kvalifikácie, v boji o budúcoročnú edíciu Speedway Grand Prix sa predstavilo 16 pretekárov zo 14 krajín sveta. Vaculík v tejto sérii štandardne neštartuje, keďže je pevnou súčasťou najprestížnejšieho seriálu na plochej dráhe. V tohtoročnej edícii seriálu MS mu patrí po troch z 11 pretekov 7. miesto. Svojou prítomnosťou však zvýšil kvalitu najprestížnejšieho plochodrážneho podujatia na Slovensku a zaplnené tribúny potešil víťazstvom v troch z piatich jázd, v ktorých nastúpil. V jednej obsadil 3. miesto a jednu nedokončil.

V pretekoch sa napokon predstavil aj druhý slovenský zástupca Jakub Valkovič, ktorý sa medzi šestnástku posunul z pozície náhradníka. Z piatich jázd si pripísal jedno tretie miesto, vo zvyšných uzatváral štartové pole a s jedným bodom skončil na 14. mieste.

Kvalifikácia Speedway Grand Prix 2025 v Žarnovici:

1. Anders Thompsen (Dán.) 14
2. Patryk Dudek (Poľ.) 13
3. Brady Kurtz (Austr.) 12 (+3)
4. Robert Lambert (V. Brit.) 12 (+2)
5. Martin VACULÍK 10
... 14. Jakub VALOVIČ (obaja SR) 1