Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vairellesa odsúdili za ozbrojené napadnutie na päť rokov väzenia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Vairellesa spolu s jeho tromi bratmi vyhodili z podniku za opitosť, na čo mala štvorica reagovať streľbou na vyhadzovačov.

Nancy 16. mája (TASR) - Súd vo francúzskom Nancy odsúdil bývalého futbalistu Tonyho Vairellesa na päť rokov väzenia za ozbrojené napadnutie, pri ktorom postrelil vyhadzovača v nočnom klube. Dva roky z trestu pre bývalého francúzskeho útočníka sú podmienečné, pričom k udalosti prišlo ešte v roku 2011.

Vairellesa spolu s jeho tromi bratmi vyhodili z podniku za opitosť, na čo mala štvorica reagovať streľbou na vyhadzovačov. Zvyšní traja páchatelia dostali podľa informácií DPA trest odňatia slobody na 3-5 rokov s dvojročným odkladom. Všetci vinu odmietajú a tvrdia, že s personálom mali len fyzický konflikt, pri ktorom inkriminovaného vyhadzovača vážne zranili. Okrem toho sa snažili trestné konanie zastaviť s tým, že trvá príliš dlho.

Štyridsaťdeväťročný Vairelles zažil najväčšie futbalové úspechy na prelome milénia, keď získal francúzsky titul v drese Racingu Lens v roku 1998 a o sezónu neskôr sa s tímom tešil z Ligového pohára. Po prestupe do Olympique Lyon doplnil zbierku o ďalší ligový titul (2003) a Pohár šampiónov (2002).