Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Van der Poel triumfoval na E3 pred Stuyvenom a obhajcom Van Aertom

Holanďan Mathieu van der Poel.. Foto: TASR/AP

Úradujúci majster sveta Van der Poel zaútočil na mýtickom Paterbergu a práve vtedy jeho najväčší konkurent Van Aert stratil stabilitu a spadol, približne 43 km pred cieľom.

Harelbeke 22. marca (TASR) - Holandský cyklista Mathieu van der Poel zvíťazil v 66. ročníku belgickej klasiky E3 Saxo Classic. Jazdec stajne Alpecin-Deceuninck triumfoval po 43 km dlhom sóle a 207,6 km dlhú trať so štartom i cieľom v Harelbeke zvládol za 4:39:49 hodiny. Druhý skončil domáci Belgičan Jasper Stuyven s mankom 1:31 minúty. Tretí bol dvojnásobný obhajca a jeho krajan Wout van Aert.

Úradujúci majster sveta Van der Poel zaútočil na mýtickom Paterbergu a práve vtedy jeho najväčší konkurent Van Aert stratil stabilitu a spadol, približne 43 km pred cieľom. Belgičan sa však vrátil späť na bicykel a v nájazde na predposledný kopec E3 Col mal na Holanďana už len desaťsekundové manko, ale potom strata opäť narástla a bola viac ako minútová. Van Aerta necelých päť kilometrov dostihol Stuyven, ktorý bol v špurte rýchlejší. Na tradičnej jarnej klasike chýbal tretí z minulého roka Slovinec Tadej Pogačar (SAE Team Emirates), uprednostnil etapové preteky Okolo Katalánska.

66. ročník E3 Saxo Classic (Harelbeke - Harelbeke, 207,6 km):

1. Mathieu van der Poel (Hol./Alpecin-Deceuninck) 4:39:49 h, 2. Jasper Stuyven (Belg./Lidl-Trek) +1:31 min, 3. Wout van Aert (Belg./Visma) +1:34, 4. Tim Wellens (Belg./UAE) +1:48, 5. Matteo Jorgenson (USA/Visma) +1:50, 6. Jhonatan Narvaez (Ekv./Ineos) +1:52, 7. Nils Politt (Nem./UAE), 8. Toms Skujinš (Lot./Lidl-Trek), 9. Vincenzo Albanese (Tal./Arkea-B&B Hotels), 10. Alex Kirsch (Lux./Lidl-Trek) všetci štyria +2:48