Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Van Niekerk sa nezotavil zo zranenia, nebude obhajovať titul na MS

Juhoafričan Van Niekerk, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Juhoafričan sa zranil počas ragbyovej exhibície v Kapskom Meste, keď sa nešťastne pošmykol a spadol. Následne sa v USA podrobil operácii pretrhnutých krížnych väzov.

Durban 2. septembra (TASR) - Svetový rekordér Wayde van Niekerk nebude na nadchádzajúcich MS v atletike v katarskej Dauhe (27. septembra - 6. októbra) obhajovať titul v behu na 400 metrov. Dvadsaťsedemročný Juhoafričan sa stále nezotavil z vážneho zranenia kolena, ktoré utrpel pred dvoma rokmi počas charitatívneho ragbyového zápasu.

Olympijský šampión a dvojnásobný majster sveta v pondelok vyhlásil, že musí znovu odložiť svoj súťažný návrat. "Naďalej zostávam pozitívne naladený a riešim veci zo dňa na deň, pričom rešpektujem moje telo a všetky odporúčania od lekárov. Nechcem na seba vyvíjať tlak, ani nič uponáhľať. Telo mi povie, keď bude pripravené," citovala ho agentúra AP.

Van Niekerk sa zranil počas ragbyovej exhibície v Kapskom Meste, keď sa nešťastne pošmykol a spadol. Následne sa v USA podrobil operácii pretrhnutých krížnych väzov. Podľa pôvodných prognóz mal pauzovať "iba" šesť až deväť mesiacov.