Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Vancouver dejiskom Laver Cupu 2023, o dva roky bude v Berlíne

Austrálsky tenista Nick Kyrgios z tímu zvyšku sveta podáva proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi z výberu Európy počas druhého hracieho dňa na turnaji Laver Cup v Bostone v sobotu 25. septembra 2021. Foto: TASR/AP

V tomto roku sa trojdňový Laver Cup uskutoční v londýnskej O2 Arene, kde sa bude hrať od 23. do 25. septembra.

Paríž 22. júna (TASR) - Tenisový Laver Cup bude v roku 2023 hostiť kanadský Vancouver. O dva roky tímovú súťaž medzi výbermi Európy a sveta usporiada Berlín. Dejiská v rokoch 2023 a 2024 oznámili v stredu organizátori podujatia.

V tomto roku sa trojdňový Laver Cup uskutoční v londýnskej O2 Arene, kde sa bude hrať od 23. do 25. septembra. Už dávnejšie prisľúbil svoju účasť zakladateľ projektu Roger Federer, hoci Švajčiar nehrá od vlaňajšieho Wimbledonu. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión sa však po tretej operácii kolena stále pripravuje na návrat. Spolu s Federerom by sa mal v európskom tíme predstaviť aj Španiel Rafael Nadal, za výber sveta majú nastúpiť Kanaďan Felix Auger-Aliassime, Američan Taylor Fritz a Argentínčan Diego Schwartzman.

V poradí šiestu edíciu Laver Cupu bude o rok hostiť Rogers Arena vo Vancouveri (22.-24. septembra 2023), siedmy ročník sa bude konať v berlínskej Mercedez-Benz Arene (20.-22. septembra 2024), informovala agentúra AFP.