Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vargu zvolili do komisie športovcov Svetovej triatlonovej federácie

Na snímke slovenský triatlonový reprezentant Richard Varga pláva počas tréningu 19. mája 2020 v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Varga dlhodobo patrí medzi širšiu svetovú triatlonovú špičku.

Lausanne 5. novembra (TASR) - Slovenského triatlonistu Richarda Vargu zvolili do komisie športovcov Svetovej triatlonovej federácie (World Triathlon). Do desaťčlennej komisie ho vybrali vo štvrtkových voľbách triatlonisti z celého sveta.

"Športovci sú neoddeliteľnou súčasťou rozhodovacieho procesu od založenia Svetovej triatlonovej federácie," uviedla pre triathlon.org prezidentka federácie a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Marisol Casadová. "Veľmi ma teší, že v komisii vidím takú rôznorodú škálu športovcov so širokými skúsenosťami, od športovcov z rozvojových krajín až po dvojnásobných olympijských medailistov. Ja a celý výkonný výbor Svetovej triatlonovej federácie sa naozaj tešíme na spoluprácu s nimi, aby bol náš šport ešte lepší."

Varga dlhodobo patrí medzi širšiu svetovú triatlonovú špičku. Okrem neho zvolili do komisie aj Britku Non Stanfordovú, Japonca Kendžiho Nenera, Švajčiarku Nicolu Spirigovú, Belgičanku Claire Michelovú, Maďara Tamása Tótha, Američanku Allysu Seelyovú, Austrálčana Jonathana Goerlacha, Maročana Mehdiho Essadiqa a Egypťanku Basmlu Elsalamoneyovú.