Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

VC Rakúska bude možná iba za prísnych opatrení, zdôraznil Anschober

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rakúsky minister zdravotníctva Anschober žiadal, aby pretekári a ich tímy vytvorili skupinu, ktorá bude v čase konania VC úplne uzavretá pred vonkajším svetom.

Viedeň 29. apríla (TASR) - Organizátori Veľkej ceny Rakúska musia prísť s uskutočniteľným konceptom na zabránenie šírenia koronavírusovej infekcie, pokiaľ chcú, aby sa na okruhu v Spielbergu rozbehla nová sezóna F1. Uviedol to rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober.

"Konanie takýchto podujatí umožníme iba za prísnych a precízne vypracovaných opatrení, bez prítomnosti publika," citovala Anschobera agentúra APA. Podľa neho konanie pretekov bude závisieť od toho, aké bezpečnostné koncepty usporiadatelia ponúknu.

Anschober žiadal, aby pretekári a ich tímy vytvorili skupinu, ktorá bude v čase konania VC úplne uzavretá pred vonkajším svetom. Do kontaktu budú môcť prísť iba s rakúskymi občanmi, ktorí sa budú podieľať na organizácii pretekov.

Vedenie F1 pracuje v súčasnosti s návrhom, že práve v Spielbergu odštartuje 5. júla nový ročník motoristického seriálu. Pôvodne sa mala sezóna začať 15. marca v Austrálii, preteky v Melbourne však museli zrušiť tesne pred prvými tréningami po pozitívnom teste u jedného z členov tímu McLaren. Pre pandémiu museli neskôr odložiť či zrušiť bez náhrady desať veľkých cien. Uvažuje sa, že jedno podujatie revidovaného ročníka by sa mohlo uskutočniť aj na nemeckom Hockenheimringu, ktorý nefiguroval v pôvodnom kalendári.