Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vedenie Crystal Palace odvolalo trénera Vieiru: Zmena bola nevyhnutná

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Crystal Palace aktuálne figuruje na 12. priečke, no od zostupového 18. miesta ho delia len tri body.

Londýn 17. marca (TASR) – Vedenie londýnskeho futbalového klubu Crystal Palace v piatok odvolalo trénera Patricka Vieiru a ďalších troch členov jeho trénerského tímu. Dôvodom sú zlé výsledky mužstva, ktoré v tabuľke Premier League balansuje na hrane zostupu.

"Toto ťažké rozhodnutie bolo prijaté s obrovskou ľútosťou. Výsledky v uplynulých mesiacoch nás postavili do neistej ligovej pozície. Cítili sme, že na to, aby sme si udržali status v Premier League, je nevyhnutná zmena," citovala predsedu predstavenstva Stevea Parisha agentúra AFP. Klub zároveň oznámil, že proces hľadania Vieirovho nástupcu sa už začal.

Vieira bol vo funkcii hlavného trénera dvadsať mesiacov. V uplynulej sezóne tím doviedol k 12. miestu v lige a do semifinále Pohára FA. "Patrickov vplyv od nástupu v lete 2021 bol významný a ja i všetci kolegovia si ho veľmi vážime. Klubu odovzdal všetko a ďakujeme jemu a jeho tímu za ich službu," dodal Parish.

Odchod 46-ročného kouča prišiel po stredajšej prehre Palace s Brightonom 0:1. Londýnsky klub nevyhral v roku 2023 ani jeden zápas, naposledy vybojoval tri body 31. decembra v dueli s Bournemouthom (2:0). Tím momentálne figuruje na dvanástej priečke tabuľky, no od zóny zostupu ho delia len tri body.