Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vedenie F1 chce nahradiť čo najviac VC, nemusí čakať na súhlas tímov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

VC Austrálie a Monaka zrušili definitívne, minimálne v pôvodnom termíne sa neuskutočnia ani podujatia v Bahrajne, Vietname a Číne. Ročník odštartuje najskôr 7. júna v Azerbajdžane.

Berlín 20. marca (TASR) - Vedenie motoristickej F1 môže určiť nový kalendár tohtoročnej sezóny bez súhlasu tímov. Pokúsi sa nahradiť čo najviac odložených veľkých cien, ku ktorým sa vo štvrtok pridali preteky v Holandsku a Španielsku.

VC Austrálie a Monaka zrušili definitívne, minimálne v pôvodnom termíne sa neuskutočnia ani podujatia v Bahrajne, Vietname a Číne. Ročník odštartuje najskôr 7. júna v Azerbajdžane. "Získali sme potrebnú flexibilitu, aby sa organizátori dotknutých veľkých cien mohli pripraviť na nové termíny," povedal šéf F1 Chase Carey, podľa ktorého tímy súhlasia, aby sa nahradilo čo najviac podujatí.

Pôvodne ich v kalendári figurovalo rekordných 22. "Cez nahustený letný program a predĺženie sezóny do decembra by sa ich mohlo uskutočniť asi osemnásť," povedal expert Red Bullu Helmut Marko pre ORF.