Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vedenie FL prichádza s Fantasy ligou

Na snímke vľavo hráč AS Trenčín Kelvin Pires, vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Wisdom Kanu v zápase 15. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 22.októbra 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Od nadstavbovej časti (10. marca 2023) budú súčasťou hry aj miniligy. Užívatelia si môžu medzi sebou vytvárať vlastné samostatné súťaže a súperiť v nich.

Bratislava 9. februára (TASR) - Vedenie slovenskej futbalovej Fortuna ligy prichádza pred jarnou časťou sezóny s Fantasy súťažou. Každý fanúšik alebo hráč si môže vyskladať na webovej stránke alebo v aplikácii svoj tím a zbierať body na základe ich výkonov v zápasoch.

"Futbal je v prvom rade zábava. Preto chceme prinášať medzi ľudí viac zábavných prvkov či projektov. Koncept Fantasy ligy sme vyvíjali s našim dodávateľom vyše roka," povedal pre stránku fortunaliga.sk marketingový manažér Milan Ondruš a vysvetlil princíp súťaže: "Každý fanúšik má virtuálnu sumu a môže si za ňu poskladať svoju zostavu z hráčov jednotlivých klubov našej ligy. Potom už len sleduje, koľko bodov mu jednotliví futbalisti počas kola nazbierali."

Fantasy ligu môže hrať každý. Podmienkou je len platná registrácia. Každý fanúšik má k dispozícii sumu sto miliónov eur. Najdrahšími sú pätnásťmiliónoví Nikola Krstovič z Dunajskej Stredy a Vladimír Weiss ml. "Chceme, aby sa ľudia čo najviac v aplikácii hrali, preto je možné zostavu po kole kompletne vymeniť. Výhodu majú, samozrejme, tí fanúšikovia, ktorí sledujú Fortuna ligu, majú prehľad o zranených hráčoch či hráčoch, ktorí nemôžu nastúpiť napríklad pre kartové tresty," zdôraznil Ondruš a uviedol, že najlepší v hre budú na konci sezóny aj odmenení.

Od nadstavbovej časti (10. marca 2023) budú súčasťou hry aj miniligy. Užívatelia si môžu medzi sebou vytvárať vlastné samostatné súťaže a súperiť v nich. Aktuálne je dostupný klubový a celkový rebríček.