Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Vedenie KHL dalo bodku za sezónou, pre Slovákov sa ceny neušli

Zlatou hokejkou ocenený Alexander Radulov sa v marci 2012 po štyroch rokoch účinkovania v KHL vrátil do NHL a bude hrať za Nashville Predators. Foto: TASR/AP

Cenu "Zlatá hokejka" za najviac ceneného hráča základnej časti dostal už tretí raz po sebe Alexander Radulov.

Moskva 24. mája (TASR) - Slávnostným odovzdávaním cien v 21 nomináciách uzatvorilo v stredu večer v Moskve vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy uplynulú sezónu. Ani v jednej sa ako víťaz neobjavilo slovenské meno.

Cenu Vsevoloda Bobrova za najvyšší počet strelených gólov získalo mužstvo SKA Petrohrad, ktoré v 69 stretnutiach dalo svojim súperom 254 gólov.

Najlepším strelcom v základnej časti sa stal útočník Barysu Astana Brendon Bočenski s 27 gólmi, najproduktívnejším útočník Salavatu Julajev Ufa Alexander Radulov so 63 bodmi (25+38) a najproduktívnejším obrancom bol Švéd Kevin Dallman (Barys Astana) s 54 bodmi (18+36).

Za najlepšieho trénera vyhlásili Lotyša Olegsa Znaroksa, ktorý doviedol Dinamo Moskva aj s Dominikom Graňákom k zisku Gagarinovho pohára.

Cenu "Za vernosť hokeju" dostal útočník Avtomobilistu Jekaterinburg Andrej Subbotin, prvý hokejista, ktorý v ruských šampionátoch odohral tisíc zápasov. Najlepším rozhodcom, ktorý si prevzal Cenu Andreja Starovojtova "Zlatá píšťalka", sa stal Viačeslav Bulanov, najlepším brankárom Alexander Jeremenko (Dinamo Moskva).

Cenu "Zlatá hokejka" za najviac ceneného hráča základnej časti dostal už tretí raz po sebe Alexander Radulov, "železným" mužom (hráč, ktorý za posledné tri sezóny odohral najviac zápasov) sa stal útočník Avangardu Omsk Alexander Perežogin (208).

Cenu "Sekunda" za najrýchlejší a najneskorší gól dostali útočník moskovského Dinama Marek Kvapil (0:09 v derby so Spartakom) a útočník Danis Zaripov (AK Bars Kazaň (108:54 v súboji s Čeľabinskom). Zlatou prilbou ocenili päticu hráčov, ktorí sa dostali do symbolickej najlepšej zostavy ročníka 2011/12 - Alexander Jeremenko - Dmitrij Kalinin (SKA Petrohrad), Kevin Dallman - Alexander Radulov, Roman Červenka (Avangard Omsk), Michail Anisin (Dinamo Moskva).