Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vedenie NHL predĺžilo prestávku do utorka, odložila ďalších 14 zápasov

Brankár Philadelphie Flyers Carter Hart sa sústreďuje pred začiatkom zápasu zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes vo Philadelphii 26. novembra 2021, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V prebiehajúcej sezóne odložili v dôsledku pandémie už 64 zápasov a hráči z najlepšej ligy sveta sa nepredstavia ani na zimných olympijských hrách v Pekingu.

New York 25. decembra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL predĺžilo sviatočnú prestávku o jeden deň do utorka 28. decembra a odložilo všetkých 14 zápasov, ktoré sa mali hrať v noci na utorok. Predstavitelia profiligy sa tak rozhodli, aby mali viac času analyzovať výsledky testov na koronavírus a mohli lepšie posúdiť pripravenosť klubov hrať.

Vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA posunuli štart vianočnej prestávky o dva dni skôr, ako pôvodne plánovali, v dôsledku nárastu pozitívnych testov na Covid-19. Tá tak odštartovala už v stredu 22. decembra a potrvá minimálne do utorka. Tímy by sa však mali vrátiť do tréningového procesu už v nedeľu.

V prebiehajúcej sezóne odložili v dôsledku pandémie už 64 zápasov a hráči z najlepšej ligy sveta sa nepredstavia ani na zimných olympijských hrách v Pekingu. NHL mala mať pôvodne prestávku od 6. do 22. februára, tento čas však nakoniec využije na odohratie odložených duelov. Informovala oficiálna stránka ligy.