Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vedenie Sampdorie dostalo výhražný odkaz s prasacou hlavou

Hráč Sampdorie Michael Cuisance. Foto: TASR/AP

Sampdoria nevyhrala z uplynulých deviatich zápasov ani jeden a v tabuľke najvyššej talianskej súťaže figuruje na poslednom mieste.

Janov 3. marca (TASR) - Pred sídlom talianskeho futbalového klubu Sampdoria Janov sa objavila krabica s odrezanou prasacou hlavou a výhražným odkazom pre majiteľa klubu Massima Ferrera a viceprezidenta Antonia Romeia.

"Massimo Ferrero a Antonio Romei, nasledovať budú vaše hlavy!," citovali z priloženého listu zámorské médiá. Za incidentom stoja nahnevaní fanúšikovia, pričom vedenie súťaže ho odsúdilo a označilo za neprijateľný. Prípad vyšetruje polícia.

Ferrero dlhodobo čelí kritike fanúšikov, ktorí mu vyčítajú, že do klubu investoval málo. Sampdoriu vlastní od roku 2014 a v roku 2021 odstúpil z postu prezidenta po tom, ako ho zatkla polícia pre podozrenie z finančných podvodov. Sedemdesiatjedenročný filmový producent sa tiež netají svojimi sympatiami k AS Rím.

Sampdoria nevyhrala z uplynulých deviatich zápasov ani jeden a v tabuľke najvyššej talianskej súťaže figuruje na poslednom mieste. V rokoch 2016 až 2017 v klube pôsobil aj slovenský obranca Milan Škriniar.