Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vedenie seriálu i Mercedes odsúdili výroky Piqueta na adresu Hamiltona

Britský jazdec F1 Lewis Hamilton. Foto: TASR/AP

Hamilton podujatie na okruhu Silverstone vyhral. Slová Piqueta sa dostali na svetlo až teraz a vedenie F1 okamžite zareagovalo stanoviskom.

Londýn 28. júna (TASR)- Vedenie seriálu formuly 1 i stajňa Mercedes v utorok odsúdili rasistický slovník, ktorý mal ešte minulý rok použiť niekdajší svetový šampión Nelson Piquet na adresu súčasného jazdca Mercedesu a sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Informovala o tom agentúra DPA.

Brazílčan Piquet sa hanlivo vyjadril o Hamiltonovi po minuloročnej britskej Veľkej cene, keď komentoval kolíziu Hamiltona s jeho rivalom v boji o majstrovský titul Maxom Verstappenom, ktorá vyústila do vypadnutia Holanďana z pretekov. Hamilton podujatie na okruhu Silverstone vyhral. Slová Piqueta sa dostali na svetlo až teraz a vedenie F1 okamžite zareagovalo stanoviskom: "Diskriminačný alebo rasistický slovník je neakceptovateľný v akejkoľvek forme a v spoločnosti nemá miesto. Lewis je skvelý vyslanec nášho športu a zaslúži si úctu. Jeho neúnavné úsilie o zlepšenie diverzity a inklúzie je pre mnohých príkladom."

"Dôrazne odsudzujeme akékoľvek použitie rasistického alebo diskriminačného slovníka. Lewis stojí na čele boja nášho športu proti rasizmu a je skutočný zástanca rozmanitosti na okruhu i mimo neho," pridal sa Mercedes v reakcii na slová Piqueta, ktorého dcéra je súčasnou priateľkou Verstappena.