Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Vedenie Serie A nevyhovelo ministrovi športu a nezrušilo program

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spadafora sa stotožnil s návrhom šéfa hráčskej asociácie Damiana Tommasiho, ktorý nechcel vystavovať futbalistov riziku nákazy. V súvislosti s vírusom sa už v Taliansku hrá bez divákov.

Rím 8. marca (TASR) - Vedenie talianskej futbalovej Serie A nevypočulo žiadosť tamojšieho ministra športu a hráčskej asociácie a neodložilo nedeľný program. Apel ministra Vincenza Spadafora, ktorý pre šíriaci sa nový koronavírus volal po zrušení zápasov, však spôsobil menší chaos, keď sa úvodný duel FC Parma - SPAL Ferrara začal so 75-minútovým omeškaním. V nedeľu bolo na programe päť stretnutí Serie A vrátane šlágra Juventus Turín - Inter Milán (od 20.45 h).

Spadafora sa stotožnil s návrhom šéfa hráčskej asociácie Damiana Tommasiho, ktorý nechcel vystavovať futbalistov riziku nákazy. V súvislosti s vírusom sa už v Taliansku hrá bez divákov. V noci na nedeľu sa však situácia zhoršila a vláda uzavrela Lombardsko a ďalšie severné regióny. V karanténe sa tak ocitlo šestnásť miliónov obyvateľov. "V tejto situácii nemá zmysel riskovať zdravie hráčov. Na jednej strane vyžadujeme veľké obete od obyvateľstva v snahe zabrániť šíreniu choroby, na druhej riskujeme zdravie hráčov, rozhodcov aj fanúšikov, ktorí budú určite sledovať zápasy spoločne," citovala Spadaforu agentúra AP.

Taliansko je najzasiahnutejšou krajinou Európy. V sobotu zaznamenali prudký nárast ochorenia vírusom, keď sa nakazilo 1247 ľudí. Celkovo evidujú v krajine 5883 prípadov, dosiaľ zomrelo 233 ľudí.