Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Veľké zmeny v HC Košice, odchádzajú Bartoš, Zálešák, Miklík i Tabaček

Útočník Vladimír Dravecký dostal ponuku od Slovana Bratislava. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hráči Košíc odštartujú letnú prípravu 14. mája a do tohto termínu by mali byť známe aj mená nových hráčov a meno hlavného trénera A-mužstva HC Košice.

Košice 2. mája (TASR) - Vedenie klubu finalistu Tipsport extraligy 2011/2012 HC Košice pristúpilo pred novou sezónou k výrazným zmenám.

Klub opúšťa osem hráčov a medzi nimi sú i mená ako Peter Bartoš, či Miroslav Zálešák. Mužstvo naopak doplní osem juniorov. Informovala o tom v stredu oficiálna stránka klubu.

"Rozhodli sme sa ukončiť spoluprácu s hráčmi, ktorí dosiahli za uplynulé obdobie v našom klube po športovej stránke osobné maximum, doplniť káder mladou generáciou hráčov a začať tak budovať nové mužstvo, ktorému – ako pevne verím - bude náš košický fanúšik fandiť minimálne tak, ako tomu predchádzajúcemu, počas dlhej cesty zavŕšenej piatimi finálovými účasťami nášho mužstva za sebou a neopakovateľným zlatým hetrikom. Z uvedených dôvodov už klub nepočíta so službami Miroslava Zálešáka, Petra Bartoša, Stanislava Grona, Jána Homera a Lukáša Hvilu," uviedol pre klubovú stránku prezident Vladimír Jacko.

A-mužstvo opúšťajú aj útočníci Vladimír Dravecký, Michel Miklík a obranca Ján Tabaček, ktorí podľa informácií klubu už dostali ponuku od Slovana Bratislava.

Klub predĺžil zmluvy brankárovi Alexandrovi Hylákovi, obrancom Michalovi Šedovi, Marekovi Kolbovi, Martinovi Chovanovi, Martinovi Gajdošovi, Milanovi Takáčovi a útočníkom Gabrielovi Spilarovi, Marcelovi Haščákovi, Erikovi Piatakovi, Marcelovi Balážovi a Ondrejovi Gmitterovi. Širší káder pred nadchádzajúcou sezónou doplní aj osem "zlatých" juniorov, brankár Dominik Riečický, obrancovia Ľubomír Buraľ, Miroslav Macejko a útočníci Igor Halás, Matúš Chovan, Oliver Jokel, Matej Hinďoš a Marek Nagy.

Hráči Košíc odštartujú letnú prípravu 14. mája a do tohto termínu by mali byť známe aj mená nových hráčov a meno hlavného trénera A-mužstva HC Košice.

Širší káder HC Košice na letnú prípravu:

Brankári: Alexandr Hylák, Dominik Riečický, Tomáš Halász

Obrancovia: Michal Šeda, Radek Deyl, Michal Novák, Marek Kolba, Martin Chovan, Martin Gajdoš, Milan Takáč, Miroslav Macejko, Peter Slimák, Ľubomír Buraľ

Útočníci: Gabriel Spilar, Richard Jenčík, Marcel Haščák, Dušan Pašek, Samuel Mlynarovič, Marcel Baláž, Ondrej Gmitter, Matúš Chovan, Erik Piatak, Oliver Jokel, Igor Halás, Marek Nagy, Matej Hinďoš