Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Verstappen reagoval na obavy Mercedesu: Budú beznádejne poslední

Na snímke Holanďan Max Verstappen na monoposte Red Bull získal svoj premiérový titul majstra sveta v F1. V rozhodujúcich pretekoch sezóny 2021 v Abú Zabí triumfoval pred svojím najväčším rivalom Britom Lewisom Hamiltonom, ktorému nedoprial rekordný 8. titul v Spojených arabských emirátoch v nedeľu 12. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný pretekár tento rok bojuje o obhajobu svojho debutového majstrovského titulu, o ktorom sa rozhodlo na decembrovej kontroverznej VC Abú Zabí.

Sachir 18. marca (TASR) - Holandský pretekár Max Verstappen v piatok sarkasticky reagoval na vyjadrenia jazdcov tímu Mercedes, ktorí tvrdia, že nie sú vo forme pred novou sezónou MS formuly 1. Pilot Red Bullu pripomenul, že "strieborné šípy", ktoré vyhrali osem konštruktérskych titulov po sebe, používali túto predsezónnu rétoriku aj v predchádzajúcich rokoch.

"Na základe ich vyjadrení si myslím, že budú beznádejne poslední. Od začiatku roku 2017 majú príšerné auto," povedal ironicky Verstappen pre agentúru AP pred prvým piatkovým tréningom na VC Bahrajnu. S plnou vážnosťou následne dodal: "Uvidíme, ale sme si istí, že budú konkurencieschopní."

Dvadsaťštyriročný pretekár tento rok bojuje o obhajobu svojho debutového majstrovského titulu, o ktorom sa rozhodlo na decembrovej kontroverznej VC Abú Zabí. Jeho najväčším súperom by mal byť opäť sedemnásobný šampión Lewis Hamilton na Mercedese, ktorý v prípade celkového triumfu prekoná rekord Michaela Schumachera z roku 2004.