Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

V Belehrade finálové jazdy A aj B bez slovenských reprezentantov

Lukáš Babač Foto: TASR

Na veslárskej dráhe "Ada Ciganlija", ktorá sa nachádza na rieke Sáva, mal zo Slovákov k postupu z opravnej jazdy najbližšie Režnák.

Bratislava 30. mája (TASR) - Slovenským reprezentantom vo veslovaní sa na majstrovstvách Európy v Belehrade napodarilo postúpiť ani v jednej z troch kategórií do A alebo B finále.

Lukáš Babač v skife ťažkej váhy, Marek Režnák v skife ľahkej váhy a bratia Richard a Matúš Vančovci (obaja VK Sĺňava Piešťany) v dvojskife ľahkých váh, tak môžu v srbskej metropole skončiť najlepšie na trinástom mieste.

Na veslárskej dráhe "Ada Ciganlija", ktorá sa nachádza na rieke Sáva, mal zo Slovákov k postupu z opravnej jazdy najbližšie Režnák. Člen VK Šintava bol ešte na treťom medzičase na 1500 m na piatej pozícii, ale vďaka výbornému finišu skončil tretí necelé tri sekundy za postupujúcim Turkom Enesom Kuskuom.

Najskúsenejší slovenský reprezentant Babač skončil najskôr v rozjazde v skife ťažkej váhy na treťom mieste so stratou necelých dvoch sekúnd na Bulhara Kristiana Vasileva. V opravných jazdách potom člen VK Sĺňava Piešťany pocítil pri silnom bočnom vetre svoju nižšiu hmotnosť a nezvládol záverečnú časť pretekov. Pritom po prvom kilometri dokonca viedol, ale napokon skončil tretí za Fínom Robertom Venom.