Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Veterán Buffon sa vracia do Parmy

Brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon v akcii počas zápasu základnej D-skupiny Ligy majstrov Bayer Leverkusen - Juventus Turín v Leverkusene 11. decembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

V novej sezóne nebude Parma účinkovať v Serii A po tom, ako v prvom roku pod taktovkou nových majiteľov z USA vypadla z najvyššej súťaže.

Parma 17. júna (TASR) - Kariéra bývalého dlhoročného brankára talianskej futbalovej reprezentácie Gianluigiho Buffona bude pokračovať v Parme Calcio. Po vyše štvrťstoročí sa 43-ročný veterán vracia do klubu, v ktorom odštartoval svoju úspešnú kariéru.

"Som späť," vravel Buffon vo videoprezentácii, v ktorej pózoval so svojím starým dresom Parmy v jednej z brán na štadióne Ennia Tardiniho.

Buffon chytal za Parmu v rokoch 1995-2001. Neskôr dvakrát pôsobil v Juventuse (2001-2018, 2019-2021), jednu sezónu odchytal v Paríži Saint-Germain. V zbierke jeho úspechom vyčnieva desať majstrovských titulov s Juventusom a zisk titulu majstra sveta v roku 2006. Nikdy však nevyhral Ligu majstrov, trikrát bol s Juventusom vo finále. S Parmou vyhral v roku 1999 Pohár UEFA.

V novej sezóne nebude Parma účinkovať v Serii A po tom, ako v prvom roku pod taktovkou nových majiteľov z USA vypadla z najvyššej súťaže.